Super B liga (M) – Šamot 65 iz sedmerca osvojio bod protiv Goč Merkura!

0
546

Veliki derbi odigrali su Šamot 65 i Goč Merkur u okviru 4. kola Super B lige “Istok – Zapad”. Favorita na ovoj utakmici nije bilo a na kraju je svaka ekipa uzela po bod a semafor je pokazao 26:26 (11:12).

Baš ono što se gostima iz Vrnjačke Banje dešavalo prošle sezone, ponavlja se i sada, početnička greška je koštala dva boda Goč Merkur a u poslednjoj sekundi su nesmotreni faul i crveni karton “Šamoteri” iskoristili i upisali još jedan bod.

Oko 700 gledalaca je pratilo ovu utakmicu i ponovo su Aranđelovčani pokazali koliko je rukomet voljen u ovom gradu. Gosti su dobro krenuli i vode sa 2:6 u 12. minutu. U 24. minutu je bilo 6:10 i mnogi su pomislili da domaćin nema leka za ambiciozni sastav iz Vrnjačke Banje. Ipak, sledi demant i na odmor se ide sa 11:12.

Sjajno su igrači Gorana Jelenića startovali drugo poluvreme i poveli sa 15:13. Vodili su sve do 49. minuta a zatim ponovo Goč Merkur preuzima konce. Četa Nenada Kraljevskog je u jednom trenutku ponovo imala +2 ali to nije značilo pobedu. U 59’10” je Goč Merkur imao 24:26 a zatim iskusni Lomić vara Stošića za 25:26. Kraljevski je zatražio tajm – aut kako bi organizovao akciju i može se reći da je sve bilo sjajno pripremljeno. Ćosić je čekao loptu u “ofsajdu”, ostao je sam i samo se čekalo da plasira loptu u gol. U 59’53” se pojavljuje čudesni Ilić gde “lepezom” skida šut i šalje loptu u gol aut. Ostalo je samo 3 sekunde do kraja a zatim sledi drama. Ilić šalje loptu na polovinu terena gde tragičar Ćosić pravi nesmotreni faul, dobija crveni karton i poklanja šansu Šamotu da dođe do velikog boda. Dimitrijević ulazi na gol umesto Stošića i suočava se sa iskusnim Živojinovićem koji šalje loptu tik uz nogu Dimitrijevića te počinje delirijum u hali “Šumadija”. Šta reći, ni Hičkok ovako ne bi režirao.

ORK ŠAMOT 65 – RK GOČ-MERKUR 26:26 (11:12)

Radisavljević 1, Jelenić 1, Radosavljević 5, Živojinović 7, Krejović 4, Lomić 2, Milinić 3, Avramović 1, Marić 2.

Milić 1, Ilijin 3, Miljković 1, Ćosić 3, Stolić 4, Antić 6, Popović 2, Mrda 1, Bošković 5.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here