Super B liga (M) – Rudar odneo bodove iz Vrnjačke Banje!

0
398

“Zakuvalo” se u Super B ligi “Istok – Zapad”. Sada su sve karte otvorene jer favoriti polako “padaju”. U gornjem delu tabele je sve izjednačeno a Goč Merkur je još jednom doživeo poraz i kako Rukometni Žurnal od pouzdanih izvora saznaje neki igrači više neće biti deo ovog kolektiva. Rudar iz Kostolca je odigrao sjajnu partiju u Vrnjačkoj Banji i pred oko 200 gledalaca savladao glavnog pretendenta za ulazak u viši rang sa 24:26 (10:17).

Otvorili su domaći utakmicu preko Boškovića i to je bilo jedino vođstvo domaćina (1:0). Iskusni Stojanović je pogodio protiv svog bivšeg kluba a zatim se priključuje Milošević dva puta i na semaforu stoji 1:3. Igralo se gol za gol sve do 17. minuta a zatim Rudar sa 8:9 odlazi na 8:15 gde domaćin ostaje bez daha. Pokušavali su u par navrata da priprete ali ništa od toga te se na odmor ide sa previsokom prednošću od +7 za goste.

U drugom poluvremenu je Rudar držao prednost sve do 49. minuta. U tom momentu se budi Goč Merkur i sa 20:24 dolazi na 24:24 gde pogađa Stolić iz teške pozicije. Brzo su gosti krenuli u kontra napad ali Ristić nije mogao protiv Stankovića koji skida zicer. Goč Merkur je pokušao još jedanput ali nije mogao. Srećom po domaćina probijanje na drugoj strani pravi Rudar i uvlači se velika nervoza. Ponovo domaćin organizuje napad ali lopta ispada Stoliću te vraća u život goste koji prave amatersku grešku pri ukrštanju te Stolić trči u kontru gde čist zicer skida golman Vuković. U 56. minutu konačno iz sedmerca pogađa Murina a na drugoj strani promašuje pivotmen Antić. Dimitrijević je na drugoj strani imao šansu da dovede Rudar na +2 ali ponovo interveniše Stanković. Domaćin je posle tajm – auta krenuo u napad ali je Mrda pucao pored gola te gosti imaju još jednu šansu za +2. Uvukla se nervoza kod gostiju ali je Dimitrijević video Ristića koji je pobegao Miljkoviću iza leđa, proigrao ga je, te Ristić pogađa za ispostaviće se, konačnih 24:26. Goč Merkur je pošao u napad ali je mladi Mrda šutirao ishitreno i pogodio stativu. Rudar više nije želeo da napada već je počeo da slavi veliku pobedu na teškom gostovanju.

RK GOČ MERKUR – RK RUDAR 24:26 (10:17)

Milić 5, Ilijin 2, Stolić 7, Antić 1, Popović 1, Mrda 4, Bošković 4.

Murina 1, Radisavljević 3, Ristić 1, Stojanović 5, Dimitrijević 3, Milošević 4, Nedeljkov 5, Vještica 4.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here