Stojanče Stoilov ostaje u Vardaru ali u drugoj ulozi!

0
482

Stojanče Stoilov, makedonska i klupska legenda Vardara, nastavlja da nosi opremu „crveno-crnih”, a od sledeće sezone će sedeti na klupi zajedno sa igračima. Ali sada neće igrati.

Nakon što mu je istekao ugovor, klub je ponudio kapitenu da ostane u timu, da bude koordinator mlađih kategorija, ali da istovremeno bude i pomoćnik trenera Vladi Nedanovskom.

Neustrašivi borac ostaje u Vardaru, iako je u međuvremenu bilo i drugih ponuda za odlazak u drugu sredinu. Svoje najveće klupske i lične rukometne uspehe ostvario je upravo sa Vardarom, pa je bilo logično da ostane u ovoj porodici.

Vardar je ove sezone završio na trećem mestu na tabeli, rezultat koji nisu imali više od decenije, ali su rešeni da se brzo konsoliduju. Pored pojačanja, jedan od ciljeva je i zadržavanje legendi kluba, a Stoilov je jedan od njih.

Sa dve titule prvaka Evrope, pet u SEHA ligi, i desetak trofeja u šampionatu i kupu, Stoilov ima dovoljno iskustva koje će moći da prenese saigračima. Do sada je često učestvovao u savetovanju igrača, a u isto vreme je bio i na terenu. Sada će se zajedno sa Vladom Nedanovskim u potpunosti posvetiti taktici, odbrani i napadu.

On se prošle godine „povukao” iz reprezentacije.

Vardar ozbiljno radi na pojačanjima za novu sezonu, pa su do sada angažovani Marko Srdanović, Nilton Melo, Stefan Petrić i Anser Rodrigez i Japanac Kosuke Jašuhira.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here