Stefan Žabić i Blaž Janc ne putuju na EP 2024!

0
254

Selektor Slovenije Uroš Zorman suočio se sa prvim problemima na pripremama pred početak Evropskog prvenstva.

Ostao je bez kružnog napadača Stefana Žabića, koji ima povredu Ahilove tetive, kao i bez desnog krila Blaža Janca.

Rukometaš Barselone ima povredu leđa, pa će se posvetiti rehabilitaciji i neće putovati u Nemačku.

Iako je Jancovo odsustvo veliki gubitak, Zorman verovatno neće pozvati novog igrača na desnom krilu, jer na raspolaganju ima Gašpera Marguča i Domena Novaka, koji je u odličnoj formi.

Slovenija je u grupi sa Poljskom, Norveškom i Farskim Ostrvima, a uz Norvežane je favorit za plasman u glavni krug.

Spisak od 21 rukometaša upotpunjuju:

Staš Slatinek Jovičić, Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Aleks Vlah, Dean Bombač, Rok Ovniček, Miha Zarabec, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Tadej Kljun, Klemen Ferlin, Urban Lesjak, Miljan Vujović, Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen, Matic Suholežnik i Jernej Drobež.

Sašo Đurić, doktor muške rukometne reprezentacije Slovenije:

  • Blažu su pre nekog vremena u Barseloni uradili magnetnu rezonancu, jer je imao problema sa levom nogom. Gubio je snagu u njoj i ukazivalo je na uklješteni nerv. Posle toga situacija je počela da se popravlja, ali smo se složili da po povratku u Sloveniju uradimo EMG pregled. Dodatnim pregledom utvrđeni su sveži defekti korena petog lumbalnog pršljena. Rezultat je slabost mišića potkolenice i slabe stabilnosti levog skočnog zgloba. U našem sportu bi zbog ovih tegoba mnogo više izložen riziku od povrede. Zdravlje sportista je na prvom mestu, a Blažov oporavak traje. Posle razgovora njega i selektora, stoga smo zajedno odlučili da preskočimo ovogodišnje Evropsko prvenstvo i da se pripremimo za naredne izazove koji posle njega očekuju mušku reprezentaciju Slovenije.

Uroš Zorman, selektor muške reprezentacije Slovenije:

  • Blaž je nesumnjivo jedan od naših ključnih igrača. Ali dijagnoza se pokazala kao takva. Nažalost, tu ništa ne možemo da uradimo, a zdravlje uvek mora biti na prvom mestu. Blažu je potreban odmor. Verujem da će na kraju sve biti u redu i da će ponovo biti sa nama za naredne izazove koji slede Evropsko prvenstvo.

Blaž Janc:

  • Igranje za reprezentaciju Slovenije je za mene uvek neizmerna radost i čast, tako da me izuzetno rastužuje što ću ovogodišnje Evropsko prvenstvo biti primoran da pratim samo kao gledalac. Kada je u pitanju zdravlje, ne treba žuriti, čak i ako srce želi drugačije. Želim da se iskreno zahvalim reprezentativnom lekaru Sašu Đuriću koji je organizovao dodatne preglede, a ujedno se i njemu i rukovodstvu reprezentacije zahvaljujem na razumevanju i podršci.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here