Srna Sukur – “Put do ovde nije bio lak, želimo bronzu!”

0
311

Pred rukometašicama Srbije je poslednji takmičarski dan u Oranu, dan u kome će se boriti za bronzano odličje na Mediteranskim igrama. Izabranice selektora Uroša Bregara su grupnu fazu završile sa tri pobede iz tri utakmice i sa prvog mesta u grupi obezbedile plasman među četiri najbolje ekipe takmičenja. U polufinalu se isprečila Hrvatska, ali naša selekcija je odmah fokus usmerila na meč koji predstoji, najvažni u celom toku takmičenja kako bi se medaljom krunisalo učešće na Mediteranskim igrama u Oranu. Rival u borbi za treće mesto je Portugal sa kojim se naša selekcija već susrela u prvom kolu grupne faze i tom prilikom slavila rezultatom 21:20.

Reprezentativka Srbije, Srna Sukur sumirala je dosadašnji tok takmičenja koji je vodio do borbe za medalju.

  • Put do borbe za medalju nije bio lak. Pripremni proces je prošao, usledile su prijateljske utakmice, što smo iskoristili za dodatna uigravanja i rast kolektiva. Nakon toga je sledila grupna faza takmičenja gde su sve tri utakmice završene u našu korist. Iz utakmice u utakmicu smanjivao se broj grešaka, a povećavao nivo kolektivnosti. Portugal, Makedonija, zatim Turska, svaka utakmica je imala svoju težinu i nosila odgovornost. Na krilima pobede iz utakmice u utakmicu ostvarili smo maksimalan učinak u grupnoj fazi i kao prvoplasirana ekipa u grupi ostvarili prolaz u narednu, polufinalnu fazu takmičenja, gde nas je zaustavila izvanredna reprezentacija Hrvatske.

Sledi borba za bronzano odličje, a rival je Portugal sa kojim ste već odmeravali snage na takmičenju. Međutim, sigurno je da vas očekuje drugačija utakmica. Ekipe su se u međuvremenu uigrale, a i ulog je drugačiji – medalja sa Mediteranskih igara.

  • Sutra nas očekuje utakmica protiv reprezentacije Portugala. U grupnoj fazi smo uspeli da izdejstvujemo pobedu rezultatom 21:20 u našu korist. Međutim, ne osvrćemo se na rezultat sa te utakmice, jer je ulog sutrašnje utakmice mnogo veći. Nakon sinoćnog poraza, odmah smo se fokusirali i okrenuli ka ekipi Portugala. Obavljamo neophodne analize, fokusirani smo na ono što nas očekuje, jer su sigurno i one, kao i mi dodatno uznapredovale i spremile određenu taktiku. Otpora će biti sa obe strane i sigurno će utakmica opravdati epitet borbe za bronzano odličje. Utakmica koja je pred nama je najbitnija. Imamo priliku da krunišemo ove Mediteranske igre. Imamo veliku priliku da se vratimo u našu zemlju sa medaljom, glad za tim je prisutna i uz borbenost, fokus, želju, verujemo u pobedu protiv reprezentacije Portugala.

Pored velike želje i motivacije koji su vaši aduti u ovom susretu?

  • Za adute ne bih mogla da navedem ni jedan individualni aspekt. Bavimo se kolektivnim sportom, isključivo adut može biti sklop ovih devojaka koji je od šesnaest pojedinaca uspeo da stvori jednu homogenu celinu. Ekipu koju je tokom čitavog takmičenja držala veoma pozitivna atmosfera, zdrav duh i glad za medaljom. Od odbrane svakako sve polazi. Prvenstveno smo fokusirani na to, jer ako odbrana funkcioniše i ako se dogodi greška na jednoj strani, ispravlja se uz pomoć na drugoj. Takođe i kontranapad, pa će zatim i napad doći. Čvrsto verujemo u ovo, išle smo uzlaznom putanjom, stvorili smo ekipu, nadamo se da ćemo Vas obradovati povratkom u Srbiju sa medaljom oko vrata, preko grba zemlje Srbije, istakla je Srna Sukur.

Utakmica za treće mesto između Portugala i Srbije na programu u sredu, 6. jula u 10:00 časova. U finalu će se sastati Španija i Hrvatska istog dana od 15:00 časova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here