Srna Sukur pojačala Naisu!

0
388

Desno krilo Srna Sukur, doskorašnja igračica šabačkog Medicinara i doskorašnja kapitenka i golmanka Bora Milica Mitić dva su nova pojačanja u Ženskom rukometnom klubu Naisa.

Ekipa iz Niša, koja će krajem avgusta igrati polufinale domaćeg Kupa, okupiće se 20. jula na pripremama za novu sezonu, kaže trener Svetislav Jovanović.

Iako su domaći šampionat i Čelendž kup, gde je Naisa stigla do polufinala, prekinuti i poništeni zbog pandemije korona virusa, niškom klubu ostao je Kup Srbije. Krajem avgusta, prema planovima Rukometnog saveza Srbije, Naisa bi trebalo da igra polufinale sa Borom, dok su u drugom polufinalu Jagodina i Bekament.

Kako tvrde u niškom klubu, uspeli su da sačuvaju “kostur” ekipe, a umesto Jovane Bogojević koja je otišla u Kristijanštad i Anastasije Čogurić koju je teška povreda odvojila od terena, u ekipu iz “Čaira” stižu dve nove igračice, kaže trener Svetislav Jovanović.

  • Planiramo da ekipu okupimo 20. jula ukoliko sve bude kako treba. U dogovoru sa Upravom kluba, doveli smo dve igračice, kako bimo nadomestili odlazak Jovane Bogojević i popunili mesto golmana do oporavka Anastasije Čogurić. Zadovoljstvo mi je da saopštim da će u dresu Naise u narednom periodu na desnom krilu nastupati Srna Sukur koja dolazi iz Medicinara. Radi se o 20-godišnjoj igračici za koju smo procenili da će biti pojačanje, dok će golmanski trio upotpuniti doskorašnja kapitenka Bora Milica Mitić – kaže Jovanović.

Kako kažu u niškom klubu, spremni su da dovedu još pojačanja, ako za još neku igračicu stigne ponuda za inostrani angažman.

  • I to pokazuje da rastemo kao klub. U Naisi pružamo šansu mlađim igračicama koje imaju mogućnost da nastupe i na međunarodnoj sceni i tako su na oku celokupnoj rukometnoj javnosti. Nakon dobrih igara, stignu i dobre ponude.To je dokaz da dobro radimo. Sa druge strane, zdrava smo sredina i rukometašice vole da dođu u Niš – dodaje Jovanović.

Podsetimo, Naisa je, neposredno pre prekida sezone, bila na trećem mestu Superlige i to tri kola pre kraja osnovnog dela, a u Čelendž kupu je trebalo da igra polufinale sa Lokomotivom iz Zagreba.

Izvor: Južne vesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here