Srbija nakon utakmice sa Olimpijskim šampionom – “Pokazale smo da možemo!”

0
235

Odlično izdanje Srbije protiv reprezentacije Francuske ipak na kraju nije donelo ishod za koji se cela selekcija zalagala. Srbija je pokazala karakter, ali je iskustvo aktuelnog olimpijskog šampiona presudilo u završnici i Francuska je slavila rezultatom 22:19.

Utiske posle utakmice izneli su selektor Uroš Bregar i reprezentativke Jovana Risović, Tamara Radojević i Kristina Liščević.

SELEKTOR UROŠ BREGAR:

  • Šteta na kraju, bilo je teško ovim tempom igrati 60 minuta i odgovoriti na odličan napad i odbranu Francuske, teško je bilo da se pronađe rešenje u duelima jedan na jedan i dva na dva. Danas smo pokazali baš veliko srce, kao veliku želju i volju u odbrani, na golu je odlično izdanje imala i Jovana Risović. Drugo poluvreme nismo dobro započeli, napravili smo tri greške u napadu zaredom. Najveći problem je bio zaustaviti njihove polukontre jer su zaista brze. Treba nam još iskustva da to sprečimo i na kraju mislim da su presudili laki golovi koje su postigli jer su brži od nas, rekao je selektor Bregar.

JOVANA RISOVIĆ:

  • Francuska je aktuelni olimpijski šampion, stvarno izuzetna ekipa. Mi smo u utakmicu ušli hrabro, borbeno, sa stavom da nemamo šta da izgubimo. Mislim da smo pokazali zaista veliko srce. Nadomestile smo neke greške u početku tom borbenošću. Odigrale smo fenomenalno odbranu, to što smo spustili Francusku na 22 gola je veliki uspeh. Zaista sam srećna i ponosna na ove devojke što smo izgurale utakmicu na ovakav način. Pred kraj u nekim odlučujućim momentima nismo realizovale situacije u kojima smo se našle i zbog toga mi je krivo, ali mislim da nema za čim da žalimo. Treba da se okrenemo sledećoj utakmici, a to je Slovenija, a juče smo zaista odigrale fenomenalno.

TAMARA RADOJEVIĆ:

  • Pre svega bih htela da čestitam mojoj ekipi, jer smo odigrale fenomenalnu utakmicu. Šteta jer su pobednika presudila ta četiri minuta tokom kojih su one svojim iskustvom izborile dva boda. Zaista sam ponosna na ekipu, borile smo se i pokazale ko smo i šta smo. Nismo uopšte poklekle pred velikom ekipom kao što je Francuska. Jeste da sam dobila priznanje za najboljeg igrača, ali ja bih sve to dala za u zamenu za dva boda. Emotivno sam to doživela jer smo se borile i zaslužile smo. Ostajemo do kraja kao tim, preostala je utakmica protiv Slovenije i idemo dalje.

KRISTINA LIŠČEVIĆ:

  • S obzirom na to da je Francuska olimpijski šampion i da je Francuska ekipa koja ima fantastične igrače koji igraju u vrhunskim klubovima i da je sa druge strane Srbija koja se pojavila sa vrlo mladim timom, da je neko došao pre utakmice i ponudio nam ovaj rezultat, naravno da bi svako pristao. Međutim, kada u prvom poluvremenu vidiš da možeš i da to ide zaista dobro, onda posle utakmice izađeš malo razočaran i razmišljaš – možda smo mogli ovo bolje, možda smo mogli više da damo, razmišljaš šta si promašio. Puni smo utisaka i previše je stvari o kojima razmišljamo, puno stvari oko nas. Međutim, ja sam zaista ponosna na ovaj tim i zaista su devojke pokazale da imaju lepu budućnost i da će napraviti velike stvari u budućnosti, zaključila je Liščević.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here