Srbija i Slovenija odigrali nerešeno u drugoj pripremnoj utakmici!

0
271

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno u drugom prijateljskom susretu u okviru EHF nedelje nacionalnih timova od ekipe Slovenije rezultatom 28:28 (10:12).

Hrabri činjenica da je u oba duela Srbija većinu vremena imala prednost, ali ispuštene pobede pozivaju na oprez jer su oscilacije u igri evidentne.

Najefikasniji u srpskoj ekipi bila su krila kapiten Ilić i Radivojević koji su se šest puta upisali u strelc dok su kod Slovenaca najveći broj golova postigli Marguč i Cehte (4).

Oba poluvremena Orlovi su započeli negativnom serijom jer su Slovenci kažnjavali greške 4:0 odnosno 5:1 serijom.

U prvom delu igre Uroš Borzaš prekinuo je crnu seriju dok je u drugom Bogdan Radivojević energetski držao priključak. Kapiten Nemanja Ilić bio je standardan tokom čitave utakmice.

Sjajnim odbranama Vladimira Cupare na pauzu se otišlo sa rezultatom 12:10, da bi u nastavku isključenja pravila najveći problem za odbranu ekipe španskog stručnjaka. I u takvim okolnostima, čuvar mreže “Orlova” bio je na visini zadatka do kraja utakmice, ali su sipenzije od dva minuta dolazile u trenucima kada bi se lomio rezultat te bi Slovenci na prazan gol upisivali lake pogotke.

Zaključak je da su ove provere došle u pravo vreme, kao opomena na čemu treba da se radi do prvenstva Evrope, što je potvrdio i selektor Đerona.

  • Dobar način da se završi prva nedelja priprema. Dobili smo povratne imformacije o stanju ekipe. Vidimo jasno koje su nam slabe tačke gde je najevidentniji pad koncentracije na početku i kraju poluvremena. Dobar je odgovor svaki put i rezultatsko vraćanje, ali ovo se svkako mora svesti na minimum.

Golman Srbije, Vladimir Cupara, pohvalio je učinak saigrača u odbrani.

  • Ovo je bila jedna dobra utakmica uprkos padovima u igri, ali smo se vraćali majviše zahvaljujući podizanju nivoa igre u odbrani. Imali smo i šansu za pobedu, ali falilo je i malo sreće.

Jedan od dva najefikasnija strelca uz redova Srbije, Bogdan Radivojević, znao je da neće biti lako sa Slovencima.

  • Teška utakmica kao što smo i očekivali. Probali smo da ispoštujemo dogovor, nije uvek bilo dobro, ali smo se držali do kraja zajedno. Odbrana je sve kompaktnija, ali bi u napadu moglo biti bolje, sa mnogo manje promašaja.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here