Spremne smo za šampionke!

0
304

Politički protesti u Francuskoj stopirali su na dan Evropsko prvenstvu u Francuskoj, pa će tako reprezentacija Srbije na megdan olimpijskim šampionkama Ruskinja, umesto u subotu, izaći u nedelju u istom terminu od 18 časova. To ništa ne menja u pristupu kod srpskih rukometašica, a u potpunosti spremna za težak raspored koji ih čeka (tri meča u četiri dana) je i Dragana Cvijić:

Prijala nam je pauza posle tri teške utakmice. Žao mi je što nismo igrale u subotu ili čak dan ranije u petak sa Ruskinjama, jer nas čeka paklen ritam od tri utakmice u četiri dana od nedelje do srede. Neće biti lako, niti jednostavno, jer nemamo vremena za oporavak. Očekuju nas dve teške utakmice u dva dana. Ne možemo da kukako, nemamo ništa od toga. Već sada spremamo i duel sa Crnom Gorom, jer nećemo imati vremena posle Rusije. Taj teži put nam se uvek nameće. Od malih nogu nam je tako. Navikli smo. Za mene ništa novo, ne može ništa da me iznenadi.

Iskusni pivotmen rumunskom ĆSM Bukurešta veruje u svoj tim…

Garantujem da ćemo dati sve od sebe. Raduje me što ceo turnir igramo srcem, što ginemo jedna za drugu. Zbog toga sam ovde i zato sam srećna. Odavno tako nije bilo u reprezentaciji. Ova ekipa može da ode daleko, samo da je malo sreće, malo bolji žreb i dan pauze.

Nesvakidašnja pauza od pet dana nije poremetila tim…

Ne može da bude loše kada odmaraš. Pauza uvek može pametno da se iskoristi. I F4 Lige šampiona se igra u dva dana pa ili jesi, ili nisi. Bičemo pokojnici ili pukovnici posle svega, to je sport. Znamo šta nas čeka, dve izuzetne ekipe, koje pretenduju na sam vrh Evropskog prvenstva. Veliki je izazov, idemo da se borimo, zbog nas, za nas, ne gledamo ko je na drugoj strani. Verujem u ovu ekipu.

Andrea Lekić je u najavi meča sa Rusijom navela da bi pivotmeni mogli da budu šansa, s obzirom da je centralni blok ruske odbrane sa Anom Sen više “blokerski nastrojen”…

Nadam se da će biti prostora za mene i Slađu (Slađana Pop Lazić). Igraju izuzetno dobru odbranu, ne izlaze previše, blokiraju dosta. Blokom sarađuju sa golmanom koji odlično brani. Moramo igrati široko, tražiti šansu preko krila, između 1 i 2, 2 i 3 u odbrani. Igrale smo sa njima na pripremama. Trče strašno, polukontru, kontru, tu je Managarova prva. Moramo to da sprečimo, da trčimo do iznemoglosti. Verujem da možemo izdržati u takvom tempu 60 minuta i pobediti olimpijskog šampiona. Nema drugog izlaza, bez pobede smo dole, sa pobedom se nadamo poufinalu.

U preliminarnoj fazi 3-2-1 odbrana je bila zaštitni znak ovog tima..

Sa 3-2-1 ili 5-1, ma sa ovim srcem, i 1-5, da igramo sa svi igramo “flaster”, išlo bi dobro. Kod odbrane je važan voljni momenat. Srce, želja, volja, meni je stvarno uživanje da igram u tim formacijama. To ne igramo u klubu i dođe mi kao neki izazov da pokažem da i to mogu. Moraš da pokrivaš veliki prostor, da se puno krećeš, da reaguješ dosta brže. Tu sam od pozadi, pomažem, to mi najviše odgovara. Sa Slađom to izgleda perfektno. Igra super na tom prednjem, imamo dobru komunikaciju. Nismo nikada igrale u klubu, ali se dobro pratimo, znam kada moram da joj pomognem, kada može sama. I kada padnemo, potrudimo se da se namuče da nam daju gol.

Napad Rusije vodi sjajna Daria Dmitrieva…

Igra odlično, pravi je igrač. Igrale smo jedna protiv druge dok je bila još u Volgogradu. Voli da se bije, voli batine, biće to jedna dobra tuča, i sa njom, i sa svim ostalim Ruskinjama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here