Sportom protiv nasilja!

0
396

U nedelju 2.decembra u organizaciji OŠ „Dragiša Luković-Španac“ je održan, drugi put zaredom, turnir u mini-rukometu u sklopu akcije „Sportom protiv nasilja“. Agilno rukovodstvo škole ,na čelu sa direktorom Nevenom Milovanović, u saradnji sa RK Radnički 1964, su se i ovog  puta pokazali kao odlični organizatori i poslali snažnu poruku o važnosti bavljenja sportom.

Čast nam je da budemo domaćini rukometnog turnira, i saradnici u organizaciji zajedno sa RK Radnički 1964 Kragujevac. Ovaj renomirani klub već 2 godine vredno radi i trenira sa učenicima naše škole, i ovaj turnir je bio posvećen ovom mini jubileju, sa trocifrenim brojem učesnika, na šta smo izuzetno ponosni. Zahvalila bih se i roditeljima dece koji su došli u velikom broju. Ovim putem šaljemo jasnu poruku svima kojim putem treba da idu i razvijaju se deca ovog uzrasta.

Osvrnula se u pozdravnom govoru direktor Nevena Milovanović, a potom uručila priznanja predstavnicima kluba, roditelja, kao i regionalnom koordinatoru RSS za mini rukomet Miroslavu Kolaku, koji je istakao da je prijatno iznenađen dodeljenim priznanjem i osvrnuo se na važnost bavljenja sportom, naročito rukometom i da je ova škola i u prošlosti bila stožer ovakvih i sličnih akcija.

OŠ “Dragiša Luković-Španac” je bila prva u nizu naših partnerskih škola, izlazila nam u susret sa dodelom termina i pokazala veliko interesovanje da zajedno sa nama edukuje veliki broj dece u cilju uključivanja u rad naše omladinske škole. Zahvalni smo im na tome i uveren sam da će saradnja u budućnosti biti još bolja – poručio je direktor RK Radnički 1964 Stavro Rašković.

Zatvarajući oficijelni deo, trenerom omladinske škole Andreja Barjaktarević se zahvalio na dolasku mladim rukometašima iz ostalih osnovnihškola, uputio ih u dalje planove rada, a posebnu zahvalnost je izrazio roditeljima dece, bez kojijh sve akcije kluba ne bi bile organizovane na tako visokom nivou.

Nakon zvaničnog dela, usledili su dueli najmlađih rukometaša i rukometašica, koji su pokazali da će na njih klub ozbiljno računati u predstojećem periodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here