Spektakl u hali “Aleksandar Nikolić” – Srbija dočekuje Hrvatsku!

0
250

Rukometna reprezentacija Srbije se posle više od četiri godine vraća pod svodove čuvene beogradske hale “Aleksandar Nikolić”. Pravi rukometni spektakl očekuje nas u četvrtak 11. aprila, kada će od 18 časova u trećem kolu Grupe 2, najbolji srpski rukometaši snage odmeriti sa selekcijom Hrvatske.

Dueli dve reprezentacije oduvek su privlačili veliku pažnju javnosti, a u ovoj deceniji, “Orlovi” su četiri puta u zvaničnim utakmicama izlazili na megdan, trenutno šestoj reprezentaciji planete. Na Svetskom prvenstvu 2011. u Švedskoj viđen je remi 24:24.

Godinu dana kasnije, pred 20.000 gledalaca u Beogradskoj Areni, “Orlovi” su savladali velikog rivala 26:22  u polufinalu Evropskog prvenstva kada je osvojena srebrna medalja.

Par meseci kasnije, Hrvatska je savladala Srbiju 31:23 u grupi na Olimpijskim Igrama u Londonu, a poslednji okršaj viđen je u Splitu januara 2018. godine, kada je domaćin slavio 32:22 na otvaranju Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Srbije otvorila je kvalifikacije remijem sa Belgijom 27:27 u Zrenjaninu, nakon čega je usledio poraz u Švajcarskoj 24:29, što pred sastav selektora Nenada Peruničića nameće imperativ pobede u narednom duelu sa kojim se rukomet vraća u dvoranu koja je bila poprište mnogih legendarnih utakmica, a u kojoj je osvojeno i svetsko zlato seniorki 1973. godine.

Poslednji put u zvaničnoj utakmici beogradska publika imala je priliku da vidi najbolje srpske rukometaše 29. oktobra 2014. godine, kada je u “Pioniru” savladana selekcija Crne Gore 25:21.

Meč četvrtog kola sa Hrvatskom je na programu u nedelju, 14. aprila u Zadru.

Karte za meč u hali “Aleksandar Nikolić” (“Pionir”) biće uskoro u prodaji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here