“Spartanci” u odabranom društvu!

0
400

Na XIII po redu zimskom rukometnom turniru u Presovu, ekipa Rk Sc Voždovca osvojila je srebrnu medalju. Hummel Cup je turnir koji svake godine okuplja velike evropske klubove.

U grupnoj fazi dominantna igra ”spartanaca” , niz pobeda koji je pre svega došao kao rezultat odlične odbrane. Momci iz Voždovca su poslednjeg dana uspeli da udju u jako poznato i kvalitetno drustvo. Prvo je u polufinalu savladan seniorski šampion Evrope iz 2016, poljski velikan Vive Kielce, da bi u finalu uz nedostatak sportske sreće bili poraženi od višegodišnjeg učesnika Lige Šampiona , domaćina turnira Tatran Presova. Vodili su mladi Voždovčani od prvog do poslednjeg minuta ali su primili gol 13 sekundi pre kraja za težak poraz.

Finale je igrano u prelepom ambijentu pred vise od hiljadu ljudi.Ovo nije samo veliki uspeh Voždovca, već i samog beogradskog rukometa.

Popularne ”spartance” su predstavljali : Stevović Damjan, Ranković Jovan, Zečević Nikola, Mosurović Bogdan, Vujković Miloš, Spasić Slobodan, Spasić Lazar,Marković Nikola, Žunić Igor, Dijamatović Milan, Mandić Milić Vasilije, Gugolj Ratko, Ilić Uroš, Vujadinović Luka, Nešković Aleksandar i Ilić Strahinja. Trener ekipe je Bojan Ćirić, dok su sa njim na klupi za ovaj turnir bili jos Veselin Kamidzorac i Aleksandar Zečević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here