Španska Bera Bera prejaka za Hrvatsku Podravku!

0
252

U 5. kolu EHF Kupa na gostovanju u San Sebastianu ekipa RK Podravka Vegete u nešto lošijem izdanju s dosta promašenih zicera nije uspela da savlada domaćina Super Amara Bera Beru, a na tabeli Hrvatske rukometašice ostaju na osam bodova uz osigurano četvrtfinale. Utakmica je završena 32:26, poluvreme 13:12.

Prvi napad imale su Španjolke i ne uspevaju da ga realizuju pa u tome uspevaju u sledećem napadu dok Podravka Vegeta ostaje bez gola. Brzo to ispravljaju Koprivničanke pa uz dva vezana pogotka dolaze u vođstvo. U šestom minutu krenule su Saračevićeve rukometašice borbeno i s tri vezana pogotka Turk i Holešove s krila te Milošević sa sredine Podravka je u 10. minutu na +3, a rezultat je (3:6). Iako je nastala mala panika u redovima Španjolki u četiri minute napravile su priključak na 6:6 što je ujedno bila uzbuna za time out treneru Zlatku Saračeviću. Osamnaesti minut nosi novo vođstvo za domaću ekipu od +2. Uz dosta tehničkih grešaka, na terenu prava trka gol za gol, propuštaju igračice Podravke prilike za izjednačenje koje ipak dolazi u 24. minutu pogotkom Holešove iz kontre. Do kraja poluvremena igra se gol za gol, a na poluvreme hrvatski sastav odlazi s jednim golom zaostatka (13:12).

U drugom poluvremenu očekivale su preokret no ušle su u crnu rupu pa je do 35. minuta domaća ekipa na +4. U 37. minutu, “sušu” prekida Ana Debelić koja je konačno došla u šansu i to s dva vezana pogotka. Holešova vodi do -2, a Chigirinova do -1 zaostatka u 41. minutu. Nije to stvorilo nikakvu paniku u redovima Španjolki pa su u 45. minutu ponovno na +5, trener Saračević zove minut odmora. Stale su malo i Španjolke pa Podravka Vegeta smanjuje zaostatak na -3, a rezultat je 22:19. Novu nadu daje odbrana Ećimović u tom trenutku no novi sedmerac nije imao tu sudbinu pa su Španjolke ponovno na +4, a svoju prednost povećavaju do novih +5. Chigirinova pogađa sedmerac za zaostatak od -4 i ponovno pokušavaju da poprave zabrinjavajuće brojke na semaforu, ali neuspešno. Do kraja utakmice čak dva puta je domaća ekipa na +6, a nade stizanje više nema gde je rezultiralo tome dosta promašenih zicera, grešaka, a i u igri sa sedam igrača nisu uspele ništa da naprave Koprivničanke protiv ove brze ekipe. Nema žaljenja za izgubljenim jer Podravka Vegeta je već osigurala četvrtfinale, a priliku za prvo mesto ima već sledećeg vikenda u Koprivnici protiv Nikobinga, a Španska ekipa je zasluženo zadržala oba boda u Španiji.

BERA BERA 32 (13) – PODRAVKA VEGETA 26 (12)

SAN SEBASTIAN – Polideportivo Jose Antonio Gasca.

Gledaoca 1200.

Sudije: Angelos Argyridis i Christos Mouttas (Kipar). Delegat: Michel Caillet (Francuska).

BERA BERA: Zugarrondo, Castellanos, De Arruda 1; Arrojeria 4, Sans 1, Teres 3, Ezkurdia 1, Menendez, Karsten 7, Etxeberria 5, Azurmendi, Cardoso 4 (3), Berasategui, Camejo, Gil 2, Arderius 4 (1).

TRENER: Imanol Alvarez.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Risović, Ećimović; Zadravec, Turk 2, Holešova 6, Karlovčan, Popović, Jandrašić, Milošević 1, Džono, Milosavljević 4 (1), Čigirinova 5 (3), Ikhneva 5, Debelić 3, Yezhykava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here