SP 2024 U20 (Ž) – Srbija doživela poraz od Argentine i završila prvenstvo na 22. mestu!

0
231

Ženska juniorska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu za igračice do 20. godina u Makedoniji.

Srpske juniorke zauzele su 22. mesto od 32. ekipe učesnice, ali uz važnu napomenu i podsetnik da je ova generacija nastupala na planetarnoj smotri prvi put posle deceniju, kao i da su okolnosti pretodnih godina učinile da ova ekipa ne bude konkurentnija.

Ovo iskustvo značiće nadolazećim generacijama (kadetkinje 6. u Evropi), kao i ovim igračicama u daljem razvoju kada je seniorski rukomet u pitanju.

Da li je moglo više – moglo je, ali je za sada ovo bio maksimum Srbije.

Ubedljiva pobeda protiv Češke koja se direktno plasnirala u drugom delu prvenstva ohrabruje, borbenost i zalaganje takođe, ali i učinak golmanskog tandema Vranić-Savić.

Teodora Vranić je konstantno bila dobra bez obzira na kvalitet i snagu protivnika, dok je Mina Savić, debitant na ovom šampionatu jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Bilo je i onih koje su podbacile što će se sigurno odraziti na nešto sporiji put ka seniorskoj reprezentaciji.

Posebno poštovanje treba iskazati selektoru Slavku Krnjajcu koji se stoički nosio sa svim izazovima, negtivnim komentarima i ni malo lakim zadatkom uzimajući u obzir kada je preuzeo kormilo i koliko malo vremena je imao za pripremu.

Ipak, bez da mu je to izgovor, bio je optimističan, verovao u ekipu i bodrio ih do samog kraja.

  • Završilo se i ovo prvenstvo. Neslavno po nas, Nadali smo se da možemo da pobedimo i u ovoj utakmici. Nažalost sve te neke stvari koje nam se dešavaju od početka priprema, dolazaka, odlazaka, nespremnosti, povreda, ispoljile su se u ovoj utakmici. Želeo sam da se iz Skoplja vratimo sa pozitivnim bilansom, ali to se nije desilo. Nadam se da će devojke uvideti ovaj deo slabosti koji je do njih i više raditi na sebi, rekao je vidno razočaran selektor posle utakmice.

Izveštaj sa poslednje utakmice dostupan je OVDE, dok je drugi meč za redom za igračicu utakmice proglašeno levo krilo Srbije, Nataša Ćetković.

Poslednji, ali ne najmanje bitan je i Željko Radojević, rukovodilac sportskog sektora RSS koji je na mišiće gurao i izgurao učešće devojaka na ovom takmičenju. Vreme će pokazati gde će ih to odvesti, ali je trud pojedinaca u rukometu i dalje na visokom nivou, kojima je stalo do srpskog rukometa, posebno ženskog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here