SP 2024 U20 (Ž) – Kina Suzane Lazović bolja od Makedonije u borbi za 15. mesto!

0
172

Ženska juniorska reprezentacija Makedonije porazom je završila juniorsko svetsko prvenstvo (SP) u Skoplju. Domaća reprezentacija je u plej-ofu izgubila od Kine (23:25) posle poraza od Južne Koreje i završila na 16. poziciji na ovom takmičenju.

Makedonija je počela meč po planu, imala prednost od 3:6 na početku protiv Kine, ali je onda rival uhvatio priključak i sve vreme duel u SC „Boris Trajkovski” je bio izjednačen. Dva tima su naizmenično menjala vođstvo do poluvremena, a na pauzu je Makedonija otišla sa minimalnom prednošću (11:12).

U drugom poluvremenu Makedonija je ponovo počela dobro i bila u plusu od dva gola, ali je od 13:15 Kina uhvatila ritam, otišla na 18:16 i potom sve vreme vodila od jednog do dva gola i rešila pitanje pobednika.

Najbolji strelac u timu koji predvodi Crnogorka Suzana Lazović bila je Hongjan Žuang sa šest golova, ispred Čangking Hu sa pet golova, dok je za Makedoniju odličan meč imala Emilijana Rizoska sa 11 golova, a pratile su je Mladenovska i Ravojska sa po tri gola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here