SP 2023 (Ž) – Norveška odradila trening protiv Grenlanda – Austrija porazila Južnu Koreju!

0
215

Rukometašice Brazila radovale su se pobedi u prvom kolu Svetskog prvenstva za žene koje se igra u tri skandinavske zemlje Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. Na utakmici u Frederikshavnu u „Areni Nord” selekcija iz Južne Amerike je ubedljivo pobedila sa 35:20 (17:10) Ukrajinu iz grupe G. Brazilke su se odmah na startu nametnule i diktirale tempo, odlepili se i izgradili prednost. Na poluvremenu su vodile sa sedam razlike, da bi u nastavku potpuno deklasirale rivala iz Evrope. U selekciji Brazila najefikasnije su sa po 7 golova bile Bruna de Paula i Mariana Kosta. Kod Ukrajinki su po 4 gola postigle Tetiana Poljak i Tamara Smbatian. Arenhart i Moreski su skupile 16 odbrana dok su Saltaniuk i Gladun upisale 10 odbrana.

U mnogo neizvesnijoj utakmici pobedi se radovala reprezentacija Austrije koja je u drami savladala Južnu Koreju sa 29:30 (12:16). Evropljanke su imale kontrolu nad rezultatom tokom meča, ali su na kraju dozvolile povratak azijske selekcije. Ipak, Austrijanke su uspele da pobede u prvom meču u Stavangeru. Bitna Vu je u poraženom sastavu postigla 11 golova. Jong i Park su skinule 7 udaraca. Kod Austrijanki Katarina Panžda je pucala 8 puta dok su Ivančok i Blažek ubeležile takođe 7 odbrana.

Prvi favorit Svetskog prvenstva, reprezentacija Norveške je demonstrirala silu na startu turnira i deklasirala selekciju Grenlanda sa 43:11 (19:7). Bilo je jasno da će skandinavski tim ubedljivo pobediti, a kako je razlika u kvalitetu izražena u nekoliko klasa, Norvežanke su bile bolje za 32 gola. Rukometašice sa Grenlanda su držale egal samo u prvim minutima (2:2) a onda je počela dominacija. Norveška je izrešetala mrežu gostiju omogućivši im da postignu samo 11 golova. Najefikasnija je bila je Kamila Herem sa sedam golova, dok je Skogrand postigla jedan manje. Kod Grenlanđanki je to bila Bjerge sa 4 gola. Solberg i Nigard su odbranile 15 udaraca dok su Fli i Lorencen uspele da odbrane tek 3.

Španija je zabeležila veliki trijumf na startu savladavši Kazahstan sa 34:17 (14:8). „Furija” nije dozvolila iznenađenje, brzo je nametnula svoj ritam i rutinski obavila zadatak na startu Svetskog prvenstva. Po 5 golova su za Španiju postigle Eheveria Martinez, Gasama Sisoko i Gonzalez. Kasteljanos Soanjez i Zokbi de Paula su imale 9 odbrana. U selekciji Kazahstana je Radajeva postigla 5 golova. Aitenova i Žaparova su imale 5 odbrana.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here