SP 2023 (Ž) – Francuska slavila u velikom finalu protiv Norveške!

0
234

Rukometašice Francuske skinule su sa trona Norvešku, pošto su u finalu Svetskog prvenstva savladale skandinavsku selekciju sa 31:28 (20:17). Utakmica koja je odigrana u „Jiske bank areni” ponudila je mnogo drame, a Francuskinje su pokazale više želje i zasluženo osvojile treći trofej. Tako je ova selekcija ujedinila olimpijsko i svetsko zlato.

Francuska je bolje krenula u meč, imala je početno vođsstvo. Međutim, nakon što je na semaforu bilo 3:3, stvari su se promenile. U narednom periodu Norvežanke su bile tim koji je diktirao tempo i vodio sa gol-dva, ali nisu uspele da se odlepe. Zbog toga se Francuska na kraju poluvremena nametnula i pred poluvreme zadala ozbiljan udarac. Boljom igrom stigle su do najveće prednosti u prvom delu od četiri gola, a na odmor otišli ​​sa 20:17.

Norveška, naravno, nije odustala, pokušala je da podigne tempo i uspela. Iako je Francuska odbranila prednost u prvom delu drugog poluvremena, skandinavski tim je ipak uspeo da se vrati u utakmicu. Norveška je otišla na 26:25, a kada je izgledalo da su ušle u ritam, usledila je serija grešaka. Samo je Nora Merk uz dve tehničke greške omogućila Francuskoj da se vrati na +4 (29:25), a Solberg je blokirala šut za +5. Potom su preko Oftedal i Herem norveške rukometašice prepolovili zaostatak. Iako branioci trojefa nisu stali do poslednjih trenutaka, vreme je isticalo i Francuskoj je to išlo na ruku. Na ulasku u poslednji minut još jedna greška Reistad stavila je tačku na meč.

FRANCUSKA – NORVEŠKA 31:28 (20:17)

Nokandi 1, Tublan 2, Valentini 4, Flips 2, Kanor 4, Horaček 5, Fopa 1, Nze Minko 3, Granije 3, Bukti 3, Grandvu 5, Glose (4/20 odbrane), Sako (4/16 odbrane).

Ardal 1, Merk 8, Oftedal 6, Bakerud 2, Herem 4, Reistad 5, Hovden 2, Solberg (2/16 odbrane), Lunde (7/23 odbrana).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here