SP 2023 (Ž) – Crna Gora održala čas rukometa Kamerunu!

0
247

Savršen start Svetskog prvenstva za crnogorske rukometašice. “Lavice” su sa 25:11 (13:2) nadigrale selekciju Kameruna u okviru prvog kola grupe B.

Od početka su Crnogorke ušle ozbiljno u meč i pored toga što je protivnik realno kvalitetom dosta ispod ozbiljnog tima. Prvi gol “Lavica” došao je posle dva minuta igre, a pogodila je Dijana Mugoša.

Bez rešenja u napadu bile su igračice sa Afričkog kontinenta, dok su Crnogorke rutinski pronalazile pukotine u odbrani protivnika. U 25. minutu bilo je 9:0 za izabranice Bojane Popović 9:0, a tek tada stigao je prvi gol Kamerunki koji je postigla Leticija Ateba Engadi.

Odbrana Crne Gore posebno je bila zadivljujuća, a blistala je golmanka Marta Batinović koja je upisala čak 11 odbrana u prvom poluvremenu.

Selektorka Popović odlučila je da u drugom delu malo promeša karte i da priliku igračicama sa nešto manjom minutažom.

Nije to uticalo previše na Crnu Goru. Kamerunke jesu uspele da pronađu kakav-takav ritam u napadu, ali spreman odgovor na to imale su Crvene.

Nisu želele Crnogorke da spuste ofanzivni ritam, pa je prednost na 10 minuta pre kraja bila +15 (23:8). Rutinski su “Lavice” privele meč kraju i sa končanih 25:11 došle do prve pobede u grupnoj fazi Mundijala.

CRNA GORA – KAMERUN 25:11 (13:2)

Marsenić 2, Pletikosić 2, Mugoša 4, Ivanović 1, Malović 1, Bulatović 2, Klikovac 2, Despotović 3, Pavićević 5, Grbić 3, Rajčić (6/15 odbrana), Batinović (11/13 odbrana).

Nomo 1, Ateba Engadi 5, Njamsi Pokop 1, Ebanga Baboga 1, Nčuapunjini Pasma 2, Mben Bediang (7/25 odbrana), Balana (3/10 odbrane).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here