SP 2023 (Ž) – Češka iznenadila Španiju, Angola pobedila Austriju!

0
189

Okršaj Južnoameričkih selekcija pripao je Brazilu koji je slavio protiv Argentine sa 33:19 (16:7). Almeida de Paula je postigla 5 golova za Brazil dok je Gonsalves Dias Moreski bila odlična na golu sa 13 odbrana. U selekciji Argentine ponovo je sjajna bila Pizo sa 5 golova. Karatu i Rozales su imale 12 odbrana.

Angola je pobedila Austriju rezultatom 30:25 u meču nakon kojeg je usledila velika borba, pošto su dve reprezentacije igrale toplo i hladno svih 60 minuta. Reprezentacija sa tla Afrike je na poluvreme otišla sa dva gola razlike 16:14 i vodila u drugom poluvremenu, ali je Austrija konstantno pretila. Ipak, Angola je igrala i potpuno nadigrala Austriju koja ostaje na dva boda. Kod Angole je najbolja bila Karlos sa 9 golova. Alberto je bila sjajna sa 18 odbrana. K. Pandža je na drugoj strani postigla 8 golova. Ivančok i Blažek su imale 10 odbrana.

Češka je napravila senzaciju, pošto je slavila nad “crvenom furijom” sa 30:22 (13:9) i ušla u trku za plasman u četvrtfinale. Prvi strelci u pobedničkom timu bile su Jerabkova sa 9 i Holevova sa 8 golova. Kuladčkova je bila nezadrživa i skupila je čak 18 odbrana. U selekciji Španije bila je Buforn bila najefikasnija sa 6 golova. Kasteljanos Soanez i Zokbi de Paula su skupile zajedno 10 odbrana. Češkoj je ovo bila druga pobeda u glavnoj fazi, posle prve nad Ukrajinom, odnosno četvrti trijumf na Svetskom prvenstvu.

Francuska je pobedila Koreju sa 32:22 (17:12) i zauzela lidersku poziciju u drugoj grupi. U selekciji Koreje je Gim bila najefikasnija sa 5 golova dok je Park skupila isto toliko odbrana. U selekciji Francuske je Kanor bila nepogrešiva sa 7 golova. Glose i Depuase sa imale zajedno 12 odbrana.

Selekcija Ukrajine doživela je još jedan poraz, ovoga puta od Holandije sa 20:41 (8:19). Kod Ukrajine se istakla Šukal sa 5 golova. Baloh i Gladun su imale 15 odbrana. Kod Holanđanki je Abing sa 8 golova bila najefikasnija. Duijndam i Lider su skupile takođe 15 odbrana.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here