Slovenija u prijateljskoj utakmici savladala Austriju!

0
167

Nakon višednevnih priprema u dvorani Golovec u Celju i dvorani Tri lilije u Laškom, reprezentacija Slovenije se pred EP predstavila javnosti u Koruškoj. Pred punom sportskom dvoranom u Slovenj Gradcu tesno je pobedila svog severnog komšiju.

Sloveniju sada čeka pauza od nekoliko dana. Ponovo će se sastati 2. januara u Ljubljani. U nastavku priprema odigraće još dva meča, sledećeg petka protiv Crne Gore i dan kasnije protiv Hrvatske. Prvi nastup na šampionatu Starog kontinenta čeka je 11. januara protiv Farskih Ostrva u Grupi D. Igraće i protiv Poljske (13. januara) i Norveške (15. januara).

Slovenija se suprotstavila Austrijancima u dosta desetkovanom sastavu. Zbog povreda sa liste raspoloživih igrača za nastup u Nemačkoj otpali su Domen Makuc i Blaž Janc, a stub odbrane Blaž Blagotinšek i jedan od najboljih pojedinaca poslednjih reprezentativnih akcija Aleks Vlah, pratio je utakmicu u Koruškoj sa tribina. Obojica su sa lakšim povredama stigla na pripreme. Golman Ferlin koji će se timu priključiti u januaru zbog bolesti, nije bio ni u sastavu.

Igrači Uroša Zormana su od samog početka bili skoncentrisani u odbrani i već u 6. minutu poveli sa 5:2 posle dva uzastopna gola Novaka. Austrijanci su potom iskoristili tehničke greške i lošu završnicu domaćih i izjednačili na 5:5. Posle ritma toplo-hladno, Slovenci su iskoristili nekoliko kontranapada i naterali Aleša Pajoviča, nekadašnjeg slovenačkog reprezentativca i drugog najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Slovenije da potraži tajm – aut. Intervenisao je i Zorman u 21. minutu nakon što su Austrijanci brzo prišli na gol zaostatka (11:12). Domaći su u nastavku prvog poluvremena bili nešto bolji od Austrijanaca a na odmoru je bilo +1 za domaćina (16:15).

Drugo poluvreme počelo je bolje za Austrijance, koji su u 37. minutu čak i poveli sa 21:20. Iako su domaći uspostavili ravnotežu, bilo je tehničkih grešaka. Kada nije bilo grešaka, Slovenci su povećali prednost na +4 (28:24), najveću u tom trenutku. Posle nekoliko kontranapada, koje je uspešno završio Gašper Marguč, na semaforu je pisalo 30:25. Austrijanci su šest minuta pre kraja došli na gol zaostatka, a posle promašenog sedmeraca Marguča čak i izjednačili na 31:31. U napetoj završnici domaćinsu je u poslednjem minutu imao napad za vođstvo, a Kristjan Horžen je pogodio posle lepe akcije. Austrijanci su imali na raspolaganju još jedan napad, a posle faula za sedmerac, za pobedu domaćina pobrinuo se Miljan Vujović odbranom po isteku vremena.

U dresu Slovenije najbolji su bili Domen Novak i Tilen Kodrin sa po šest golova, dok je kod gostiju Tobijas Vagner postigao sedam.

SLOVENIJA : AUSTRIJA 34:33 (16:15)

Vujović, Lesjak, Henigman 1, Marguč 3, Dolenec 3 (1), Cehte 1, Kljun, Slatinek Jovičić 1, Kodrin 6, Zarabec, Horžen 3, Mazej 2, Ovniček 1, Bombač, Mačkovšek 3, Novak 6, Drobež 1, Suholežnik 3.

Eichberger, Häusle, Möstl, Mahr, Božović 3, Frimmel 3, Belos, Herburger, Weber 4 (1), Živković 4, Mittendorfer, Damböck 1, Bilyk 6, Wagner 7, Nigg 1, Hutecek 4, Miskovez.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here