Sloboda potpisala šest ugovora sa mladim igračima iz sopstvenog pogona!

0
296

Tuzlanska Sloboda je potpisala ugovor sa šest mladih igrača iz vlastitog pogona, čime je naglašena predanost razvoju domaćih talenata i budućnosti kluba. Ovaj potez usledio je nakon što je kadetska ekipa Slobode nedavno trijumfovala osvajanjem državnog prvenstva, potvrđujući tako visok nivo rada i kvaliteta u mlađim kategorijama.

Potpisani igrači koji su dobili ovu priliku su Emin Tulumović, Armin Bulić, Zlatan Kostić, Maid Čolo, Mak Hajdarević i Isa Mandžić.

  • Uprava kluba nije oklijevala u prepoznavanju potencijala ovih mladih igrača te je odlučila ponuditi ugovore sa prvim timom kako bi im omogućila daljnji napredak i integraciju u seniorski tim. Ulaganje u mlade talente i razvoj vlastitih igrača je prioritet za klub. Ova šestorka je pokazala izuzetan talenat i posvećenost. Uvjereni smo da će njihov rad i entuzijazam biti ključni faktori za buduće uspjehe našeg kluba, kazao je sportski direktor kluba, Mirza Bulić.

Potpisivanje ugovora sa mladim igračima iz vlastitog pogona predstavlja korak napred u strategiji RK Sloboda za dugoročni uspeh, osiguravajući kontinuitet u razvoju talenta i održavanje visokih sportskih standarda. Ljubitelji rukometa u Tuzli s nestrpljenjem očekuju kako će se ovi mladi igrači uklopiti u seniorski tim i doprineti novim uspesima kluba u narednim sezonama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here