Slavko Goluža kandidat za selektora muške seniorske reprezentacije Crne Gore!

0
215

Nakon debakla u baražu za Svetsko prvenstvo muška reprezentacija Crne Gore ostala je bez selektora Vlada Šole koji je podneo ostavku, a klupu “lavova” mogao bi da preuzme njegov zemljak Slavko Goluža.

Kako “Dan” nezvanično saznaje, nekadašnji selektor Hrvatske, trener Zagreba i Tatran Prešova, koji je nedavno preuzeo kuvajtsku Al Kadsiju prvi je favorit za novog selektora Crne Gore i želja predsednika Petra Kapisode.

Podsetimo Za Al Kadsiju nastupaju Vasilije Kaluđerović i Vladan Lipovina, dok je pomoćnik Goluži, takođe, crnogorski stručnjak Vlatko Đonović.

Goluža je kao igrač osvajao zlato na OI 1996. i 2004, a kao selektor bronzu 2012, što je poslednja olimpijska medalja za Hrvatsku. Sa “kaubojima” je kao selektor osvojio i tri bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012., na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. te na Svetskom prvenstvu u Španiji 2013.

Za razliku od Šole koji nije mogao da se pohvali trenerskom biografijom, Goluža je veliko igračko i trenersko ime.

Ostaje da se vidi da li će Goluža prihvatiti ponudu RSCG, čiji je prvi pik.

Crnu Goru na jesen čeka početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u januaru 2026, a postoji mogućnost i da dobije vajld kard za učešće na Svetskom prvenstvu koje će u januaru naredne godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, pošto je na osnovu plasmana sa EHF Euro 2024 prva na listi zamena.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here