“Skauti” za Evropu dobijaju novu podlogu i svlačionice!

0
152

Na 28. sednici Gradskog veća Ljubuški, koja je održana u utorak, 19. septembra 2023. godine, u Gradskoj kući u Ljubuškom, na dnevnom redu je bila i tačka „Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. godinu.“ Prema toj Odluci, svoje mesto u povećanju sredstava našao se i šport. Tako će se za Gradsku sportsku dvoranu, kroz dve stavke, izdvojiti dodatnih 140.000,00 KM.

Kapitalni transfer za rekonstrukciju svlačionica Gradske sportske dvorane planira se ovim rebalansom u iznosu od 70.000,00 KM

Kapitalni transfer za EHF podlogu za rukomet planira se ovim rebalansom u iznosu za 70.000,00 KM

Ovakva odluka je potpuno razumljiva s obzirom da će prvak Bosne i Hercegovine ljubuški Izviđač igrati grupnu fazu EHF Evropske lige.

Podsećamo, 21. jula 2023. godine u sedištu EHF-a u Beču, održano je izvlačenje grupa EHF Evropske lige, koja se po prvi put igra u formatu s 32 ekipe.

Izviđač koji igra u ovom takmičenju i gde će odigrati šest utakmica s tri jake evropske ekipe, saznao je svoje protivnike, a to su: Fukse Berlin, Dinamo Bukurešt i Šamberi.

Dakle, “Skauti” i čelni ljudi kluba će ove godine imati priliku da se prezentuju evropskoj rukometnoj javnosti. Prvo kolo se igra se 17. oktobra, dok su preostali termini 24. oktobra, 14. novembra, 21.novembra, 28. novembra i 5. decembra. Prvoplasirani i drugoplasirani klubovi iz svake grupe idu u glavnu fazu, gde se formiraju nove grupe uz prenošenje bodova. To je prvi put posle 2012. godine da jedan bh. klub nastupa u grupnoj fazi evropskog rukometnog takmičenja, i to posle sarajevske Bosne koja je tad nastupala u grupnoj fazi Lige šampiona. Vredi izdvojiti da se novim, rebalansiranim proračunom, i transfer za sport povećava za 52.000,00 KM.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here