SKANDAL NA TURNIRU U ALMERIJI – Igrači se nabadali na eksere u pesku!

0
474

Prvenstvo u rukometu na pesku u Španskoj Almeriji prekinuto je nakon što je najmanje pet igrača zadobilo povrede od eksera zakopanih u pesak.

Turnir koji je počeo u četvrtak, 27. jula na plaži La Termika u Almeriji, prekinut je, a mečevi su odloženi zbog toga što su se ekseri našli zakopani u pesak, piše “Nuis Diario”.

Povrede koje su zadobili sportisti su bile opasne. Troje od njih moralo je da se preveze u odeljenje hitne pomoći Bola Azul u Almeriji, dok je još jedan zbrinut u medicinskom centru Vega de Aka, a peti u medicinskom centru Almerija Centro.

Svim uključenim sportistima potrebna je preventivna vakcina protiv tetanusa nakon što su zadobili povrede stopala ili kolena tokom utakmice.

Gradsko veće Almerije poslalo je brigadu za čišćenje plaža. Međutim, Adriana Valverde iz PSOE, lokalni portparol opisala je ono što se dogodilo kao veoma ozbiljno.

  • Neko mora da da objašnjenje, osim što će ugroziti integritet sportista, grad će dobiti veoma negativnu sliku na nacionalnom nivou, rekla je ona.
  • Ono što je trebalo da turistička promocija je postao događaj kojeg se treba stideti.
  • U čijim smo rukama?
  • Tražićemo odgovornost jer ne možemo da dozvolimo tako jadnu sliku našeg divnog grada i njegovih plaža kakvu je danas videla cela Španija, zaključila je ona.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here