Simone Bem i Katarina Ježić pojačale Kastamonu!

0
410

Aktuelni šampion Turske Kastamonu počeo je da angažuje nove igračice za narednu sezonu u kojoj će ponovo napasti Ligu šampiona.

Prvo pojačanje u Kastamonuu za narednu sezonu je reprezentativka Danske Simone Bem. Desno krilo u Kastamonu preći će iz mađarskog Šiofoka, gde je igrala od 2017. godine.

Rukometašica Danske u turskom klubu biće zamena za Jovanku Radičević. U timu Hakana Gunala je i reprezentativka Turske Jagmar Toprak, koja će verovatno ostati i naredne sezone u klubu.

Bem je većinu svoje karijere provela u rodnoj Danskoj. Tamo je igrala za Randers, Silkeborg i Viborg. U sezoni 2016/17 bila je deo velikog projekta ĆSM Bukurešta.

Prošle godine je sa reprezentacijom Danske učestvovala na Svetskom prvenstvu u Španiji. Osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Ambiciozni tim iz Turske Kastamonu promovisao je i drugo pojačanje za narednu sezonu. Nakon Simone Bem, nova rukometašica Kastamonua biće reprezentativka Hrvatske Katarina Ježić.

Iskusna kružna napadačica potpisala je jednogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom Turske, a kako prenose turski mediji, njena mesečna plata u Kastamonuu biće oko 5.000 evra.

Ježiić trenutno nosi dres Šiofoka iz Mađarske. Za mađarski klub igra od 2016. godine. U karijeri je bila u Baja Mareu, Lokomotivi Zagreb, Budućnost i Zamet.

Za reprezentaciju Hrvatske igra od 2011. godine. Odigrala je 83 utakmice u nacionalnom dresu i postigao 170 golova.

Sa Hrvatskom je postigla najveći uspeh na Evropskom prvenstvu 2020. godine. Ježićeva i njene reprezentativne koleginice bile su najveće iznenađenje na kontinentalnom skupu, osvojivši bronzanu medalju.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here