Simon Pitlik povredio ligamente skočnog zgloba!

0
327

Simon Pitlik je bio prva zvezda reprezentacije Danske na Svetskom prvenstvu koje se igralo u Poljskoj i Švedskoj, posle čega je realizovao transfer u Bundesligu i prelazak u Flensburg, ali će mu očigledno trebati više vremena da se adaptira na rukomet koji se igra u Nemačkoj.

Mladi rukometaš je u Flensburg stigao iz GOG Gudmea, sa kojim je osvojio nekoliko trofeja i očekivalo se da bude među liderima tima, ali je povredio ligamente skočnog zgloba i ne zna se koliko dugo će biti van terena.

Flensburg je savladao Erlangen sa 27:22, ali povreda Pitlika ostaje veliki peh za domaći tim, koji u narednom periodu neće moći da računa na Danca.

  • Mogućnost operacije je isključena, povreda nije preozbiljna, ali još ne možemo da kažemo kolika pauza čeka Pitlika. Pretpostavljamo da je za njega završen prvi deo sezone, ali nećemo spekulisati dok ne dobijemo više informacija. Povreda će svakako zahtevati višenedeljno lečenje, a kakve ćemo korake preduzeti nakon toga ostaje da se vidi. Žao nam je zbog ove situacije, ali moramo to da prihvatimo i idemo napred, rekao je generalni direktor tima Holger Glandorf.

22-godišnji Simon Pitlik ovog leta se pridružio Flensburgu. Karijeru je započeo u GOG Gudmeu, a sa reprezentacijom Danske je već postao prvak sveta na poslednjem prvenstvu koje se igralo u Poljskoj i Švedskoj.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here