SEHA Kup prijateljstva – Vesprem porazio Eurofarm Pelister – Radivojević debitovao sa 3 gola!

0
567

Makedonski šampion Eurofarm Pelister nije uspeo da na turniru u Sakarji u Turskoj iznenadi Vesprem (28:35) i tako će igrati za treće mesto. U „malom finalu” Pelister očekuje meč protiv srpskog šampiona Vojvodine, koji je u polufinalu izgubio od Meškova Bresta iz Belorusije (26:33).

Duel je počeo izjednačeno, Kosteski i Vasiljev su dobro otvorili, a utakmica sa dva srednja beka u organizaciji utakmice (Tajnik i Tankoski) stvarala je mnogo problema Mađarima. Posle sedam izjednačenja u prvih petnaestak minuta, Vesprem je prvi pobegao na +2. Ipak, i uz rotaciju Bitoljčani su bili odlični. Tankoski je delovao razigrano, odličan je bio Cehte, razigran je bio i Peševski.

U takvoj utakmici do izražaja je došla individualna klasa rukometaša Vesprema. Jahija, Kosorotov, Kasado, Fabregas su pokazali klasu i ​​na odmor Vesprem ide sa 17:14. Bez Serija i Kisuma, koji su ostali u Bitolju, stručni štab Eurofarm Pelistera je često menjao, a pred kraj prvog poluvremena šansu je dobio Bogdan Radivojević.

Na startu drugog poluvremena mađarski tim je zaigrao u napadu i u jednom trenutku uspeo da dođe do najvećih šest golova prednosti (24:17). Posle kraće pauze, Pelister se probudio, uzvratio sa tri gola (24:20).

Eurofarm Pelister je nastavio sa dobrom igrom i u 45. minutu na semaforu u Turskoj bilo je 25:23, ali je onda mađarski sastav sa uzvratio serijom 5-1 i praktično zatvorio utakmicu na deset minuta do kraja jer je bilo 30:24.

Najbolji strelac Eurofarma Pelistera bio je Cehte sa osam golova, ispred Kuzmanoskog sa pet, dok su Kosteski i Peševski postigli po četiri, a novopečeni Radivojević je dodao tri gola. Kod Vesprema su Fabregas, Kosorotov i Mae postigli po pet golova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here