SEHA – Ivica Obrvan / Dani Gordo – “Očekujemo vrlo neizvestan meč!”

0
338

PPD Zagreb je imao veliku sreću i igraće na završnom turniru u SEHA ligi protiv Meškov Bresta. Uz zabranu nastupa Vardara, njihov rival u četvrtfinalu zauzima njihovo mesto i igraće u Zadru.

Na zvaničnoj konferenciji za novinare govorio je Ivica Obrvan koji smatra da iako je Meškov kvalitetan, Zagrepčani imaju svoje šanse.

  • Zagrebački tim ove sezone ima puno novih igrača. Ovaj F4 je deo priprema za Ligu šampiona. Igra se pod posebnim okolnostima, pre nekoliko dana u četvrtfinalu, a sada i ovaj završni turnir. Saznali smo saznali da dolazimo kao zamena za Vardar. Igrali smo sa njima dva skoro jednaka meča. Igramo protiv Meškov Bresta, što pokazuje da se radi o vrhunskoj ekipi. Napredovali su sa sjajnim igračima, imaju sjajnog igrača ​​u Staša Skubea, koji fantastično vodi tim. Nismo odradili nikakav trening, jer smo kasno saznali da ćemo igrati. Želimo da budemo ozbiljan rival. Ući ćemo sa najboljim igračima, da pokušamo da dođemo do finala. Mislim da imamo kvalitet, ako ništa drugo za dobar i neizvestan meč. Bio sam na prvom F4 turniru 2012. godine, kada smo izgubili od Vardara. Sledećeg dana Zagreb je osvojio trofej. Spletom okolnosti, klub je ostao jedini koji je učestvovao na svim završnim turnirima, rekao je Obrvan.

Osim trenera Obrvana, na konferenciji za novinare govorio je i David Mandić.

  • Dobili smo vest da ćemo biti u Zadru. Sigurno će biti teško igrati protiv Bresta. Imamo svoje šanse, analiziraćemo ih i pokušaćemo da zaustavimo Skubea. Oni su blagi favorit, ali nećemo odustati. Imamo mnogo prostora za napredak, posebno u napadu. Moramo da ispravimo greške iz duela sa Vardarom. Ipak, verujem da ćemo odigrati dobar meč protiv Meškov Bresta, rekao je Mandić.

Gordo je dodao:

  • Želeo bih sreću i zdravlje rukometašicama Vardara 1961. godine, šteta što ne mogu biti ovde. Igračima i stručnom štabu želim sve najbolje, zaista je strašno što ne mogu igrati u Zadru. Za nas je veliki izazov biti ovde. Ponosan sam na svoj tim, plasirali smo se na završni turnir nakon dva teška meča protiv Eurofarm Pelistera. Nadam se da ćemo u polufinalu uspeti da budemo na najboljem nivou. PPD Zagreb pokazao je protiv Vardara da je ozbiljan rival, igra dobru odbranu i ima dobre igrače. Očekujem težak meč za oba tima.

Osim trenera, na konferenciji za novinare govorio je i Staš Skube koji je najavio da ih na ovom finalnom turniru čeka težak zadatak.

  • Ovo je jedan od najboljih turnira u Evropi. Četiri ekipe se takmiče u Ligi šampiona. Vesprem je možda najveći favorit za titulu, ali mislim da se svi mogu uključiti u trku. Za nas mislim da smo trenirali i igrali dovoljno dobro, spremni smo za takve utakmice. Očekujem težak meč, mislim da će biti odlučeno u poslednjim minutima. Nadam se da ćemo biti uspešniji od Zagreba i da ćemo pobediti, rekao je bivši igrač Vardara.

Meškov Brest i PPD Zagreb će igrati u prvom polufinalu sa početkom u 18:00, dok će u večernjim satima igrati Vesprem i Motor Zaporožje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here