Saopštenje Crvene Zvezde: “Peruničić nas nije napustio”!

0
254

Povodom medijskih natpisa koji su se pojavili prethodnih dana u vezi statusa šefa stručnog štaba prvog tima Nenada Peruničića, MRK Crvena zvezda želi da u cilju pravog informisanja javnost obavesti o odluci našeg trenera.

Nenad Peruničić je u dogovoru sa svojim stručnim štabom zbog trenutne zdravstvene situacije odlučio da privremeno ne sedi na klupi prvog tima MRK Crvena zvezda. Dogovoreno je da u daljem periodu ekipu sa klupe predvodi asistent Anton Bukilić. Nenad Peruničić nije napustio klub, u svakodnevnom je kontaktu sa igračima i prisustvuje je treninzima tima.

MRK Crvena zvezda i Nenad Peruničić su saglasni da je u ovako teškom i tužnom trenutku za klub usmerena nepotrebna i negativna medijska pažnja.

  • Odluka je lične prirode, zbog moje trenutne zdravstvene situacije, i moje reči nisu prenete na pravi način u pojedinim medijima. Već mesec dana nisam na klupi Crvene zvezde i nisam želeo da o detaljima pričam u javnosti, ni da dajem povoda jer nije ni vreme ni mesto za tako nešto. Mislim da nije ljudski na prvom mestu, nije ni fer, pošteno i sportski da se u ovom tužnom trenutku zbog smrti našeg predsednika priča o tome. Informacija da ću sedeti na klupi u proteklom derbiju nije potekla od mene. Ja sam lojalan svom klubu i ukoliko procenimo da je potrebno da se vratim to ću i učiniti.

MRK Crvena zvezda želi da obavesti javnost i o pisanju Sportskog Žurnala pred 89. „Večiti derbi“ da golman Crvene zvezde Nemanja LJubenović neće stajati na golu na pomenutom meču. Izjava koju je naš golman dao za Sportski Žurnal je pogrešno interpretirana i njegovo prisustvo na utakmici ni u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje. Nemanja LJubenović pokazuje profesionalnost na svakom treningu, tokom svakog dana provedenog u klubu i jednom renomiranom listu sa dugogodišnjom istorijom ne priliči da na ovakav način privlači publicitet, pri tom na štetu Crvene zvezde.

U narednom periodu da bismo sprečili zabune i negativnu atmosferu prema MRK Crvena zvezda izjave igrača i trenera obavljaće se preko klupskih organa.

MRK Crvena zvezda će o svim aktivnostima obaveštavati javnost i navijače na klupskom sajtu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here