Sabate – Čoleva – “Idemo u Skoplje po pobedu!”

0
386

Češka se sa novim selektorom Ćavijem Sabateom vratila iz ponora protiv Makedonije. Iako je u jednom trenutku gubila sa sedam razlike, na kraju je došla do nerešenog rezultata (24:24) u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Posle meča španski strateg je izjavio sledeće:

  • Makedonija i Lazarov nas nisu iznenadili igrom. U današnjem rukometu se sve zna, jednostavno nemamo mnogo vremena da budemo zajedno i treniramo, ali sada se sve prati. Mislim da na kraju moramo da budemo zadovoljni ishodom. Makedonija je u jednom trenutku imala sedam razlike i remi je dobar po nas. Pravili smo vrlo jednostavne i tehničke greške. Naša igra u napadu nije bila dobra i samim tim nismo ispunili ono što smo planirali. Sada moramo da se konsolidujemo i idemo u Makedoniju da pobedimo ako želimo da igramo na Svetskom prvenstvu, rekao je Sabate.

Mladi reprezentativac Matijas Čoleva bio je optimista posle meča u Zlinu, rekavši da će Makedonija biti poražena u Skoplju, a Češka da putuje na Svetsko prvenstvo.

  • Utakmica je bila veoma teška. Loše i nervozno smo otvorili, što je rezultiralo zaostatkom od sedam golova. Ipak, vratili smo se u pravom trenutku i ostali neporaženi. I sam sam bio veoma nervozan, ali kako je meč odmicao, vratilo mi se samopouzdanje i znao sam da možemo da se vratimo u igru. Sada sam uverena da ćemo u Skoplju doći do pozitivnog rezultata i da ćemo putovati na Svetsko prvenstvo, rekao je Čoleva.

Rukometaši Češke će u naredna tri dana raditi kod kuće, nakon čega sledi polazak za Skoplje gde se igra revanš, zakazan za nedelju.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име