Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine preti suspenzija od EHF-a!

0
184

Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine preti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Evropske rukometne federacije (EHF), ukoliko do 15. avgusta ove godine ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom.

Podsećamo, Obrvan je vodio selekciju BiH 2021. i 2022. godine, pre nego što je u martu 2022. napustio selektorsku poziciju, zbog dugovanja. Obrvan je potom podneo tužbeni zahtev EHF-u za isplatu svih sredstava iz preostalog ugovora, a sada je na red došla i naplata tih dugovanja.

U prevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa.

U vreme kada je novi Upravni odbor RS BiH pred sebe stavio velike ciljeve i zadatke, a najviše da ispravlja “aferime” prošlosti, upravo je jedan takav stigao i cenu moraju platiti upravo ljudi koji su se uhvatili u koštac sa spašavanjem rukometa u BiH. U trenutku kada su u pogon stavljene sve reprezentativne selekcije i odredio cilj kojim se mora ići, ponovo problemi.

  • Ovaj trenutak nije da u bilo koga upiremo prstom, ali svima je jasno da ovaj problem Rukometni savez BiH neće moći riješiti sam, posebno kada znamo kakvo je stanje sa finansijama svih sportskih segmenata našeg društva.  Spasiti bosanskohercegovački rukomet je zadatak svih nas, posebno nadležnih institucija, svih nivoa vlasti i javnih preduzeća koji su svjesni koliko je važno da rukomet živi.  Opstanak rukometa Bosne i Hercegovine je upitan i to znači da u ovom trenutku moraju odreagovati svi nadležni od Vijeća ministara BiH, Predajedništva BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i svih kantona u Federaciji BiH. Svima nam je važan sport, svima su nam važne reprezentativne selekcije, a lokalnim zajednicama i klubovi koji igraju pod okriljem našeg saveza, zato – ovo je trenutak da svi stanu iza reprezentativnog sporta Bosne i Hercegovine. – Stoji u saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here