Rukometni spektakl u Visokom: Metaloplastika gostuje Bosni!

0
434

Bosna, klub iz Visokog će 19. februara 2019. godine obležiti svoj 65. rođendan. U svojoj bogatoj istoriji, klub se može pohvaliti sa učešćem u Prvoj ligi Jugoslavije, rezultatima napravljenim u Kupu Jugoslavije, ali i višestrukim titulama u Kupu i prvenstvu Bosne i Hercegovine te sjajnim rezultatima svojih omladinskih selekcija tokom godina, velikim brojem reprezentativaca i sportskih radnika.

U sklopu više aktivnosti koje su planirane tim povodom, klub iz Visokog će već 15. januara, odigrati prijateljsku utakmicu sa dvostrukim prvakom Evrope, RK Metaloplastika iz Šapca, koja će ujedno biti i prva pripremna utakmica bosanskohercegovačkog kluba pre nastavka takmičenja u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

RK Metaloplastika osnovana je 1958. godine, a svoje zlatno razdobolje veže pre svega za 80-te godine, kada je ovaj klub bio ne samo najbolji klub u Jugoslaviji, nego i jedan od najboljih u Evropi. U tom periodu RK Metaloplastika je postala 7 puta prvak Jugoslavije, 4 puta osvajač Kupa, dva puta osvajač Kupa evropskih šampiona (1985. i 1986. uz još jedno finale i 3 polufinala), itd.

U novijoj istoriji, RK Metaloplastika iz Šapca se može pohvaliti osvajanjem Kupa Srbije 2016. godine te igranjem finala EHF Challenge Cupa 2014. godine. U ovoj sezoni, Metaloplastika se trenutno nalazi na drugom mestu Super lige Srbije te je svakako u igri za osvajanje titule ove sezone.

Uz podršku opštine Visoko, velika je čast Visočanima da će ponovo u Visokom moći da se ugosti klub ovakvog renomea te na najbolji način da se započne aktivnost na proslavi ovog velikog jubileja za visočki klub.

Utakmica RK Bosna Visoko – RK Metaloplastika Šabac odigraće se u utorak, 15. januara, od 18 sati u KSC Mladost Visoko.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име