Rukometni savez BiH odabrao najbolje za sezonu 2023/24!

0
189

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je birao najbolje za sezonu 2023/24.

Anica Gudelj, golmanka reprezentacije Bosne i Hercegovine i članica rumunske ekipe Korone Brašov, najbolja je rukometašica BiH za sezonu 2023/24. S obzirom na to da je Anica dobila ubedljivo najveći broj glasova trenera i kapitena klubova Premijer lige BiH za rukometašice, ukupno 21 bod, nije bilo organizovano glasanje publike, jer je nemoguće bilo da iko stigne Anicu po broju bodova. Anica je tako odbranila titulu najbolje, jer je i za sezonu 2022/23. u Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovina osvojila prvo mesto. Drugo mesto dele Edina Demića i Armina Isić sa po sedam bodova, a iza njih su Damljana Bošnjak i Desire Kolašinac sa po četiri boda. Ana Vrančić osvojila je dva.

Ivano Pavlović, koji je sa rukometašima Izviđača osvojio novu titulu šampiona Bosne i Hercegovine, najbolji je rukometaš Premijer lige BiH za sezonu 2023/24. U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Pavlović je slavio sa ukupno 50 bodova (43 boda od trenera i kapitena klubova u BiH i 7 od publike na Facebook stranici Rukometnog saveza BiH). Drugo mesto je osvojio Vladimir Stanković (RK Leotar) sa 29 bodova (28 od trenera i kapitena, te 1 od publika). Na trećem mestu je završio Diano Ćeško iz Izviđača sa 23 bodova (13 od trenera i kapitena te najviše od publike – 10). Sledi još jeddan igrač Izviđača Haris Suljević sa ukupno 14 bodova (9+5), a iza njega je Bekir Čordalija iz Vogošće sa 12 bodova (9+3). Na šestom mestu je Vladan Đurđević iz Borca sa 11 bodova, a slede dva njegova saigrača sa po 9 bodova Andrej Klimavec i Nedim Hadžić.

Toni Čolina, aktuelni trener RK Izviđač Agram, najbolji je trener bh. rukometa za sezonu 2023/24. U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Čolina, koji je sa Izviđačem osvojio šampionsku titulu, slavio je sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapitena klubova u Premijer ligi BiH i 7 od publike na Facebook stranici RSBiH). Na drugom mestu je selektor BiH Damir Doborac sa 17 bodova (14 od trenera i kapitena i 3 od publike), a treće mesto zauzeo je Dragan Marković, bivši selektor BiH sa 9 bodova (sve od trenera i kapitena). Četvrti je Irfan Smajlagić, također bivši selektor BiH i aktuelni osvajač Kupa BiH sa ekipom Borca, koji je sakupio osam bodova (7+1).

Anisa Selimović, golmanka RK Hadžići i članica seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, najbolja je rukometašica u Premijer ligi BiH za sezonu 2023/24. U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza BiH Anisa Selimović je slavila sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapitena, te 7 od publike na Facebook stanici RSBiH). Anisa je sa ekipom Hadžića osvojila Kup BiH i 2. mesto u Premijer ligi BiH. Drugo mesto osvojila je Ana Petrović, koja je sa ekipom HRK Grude osvojila titulu šampiona, a sakupila je 19 bodova (sve od trenera i kapitena klubova Premijer lige BiH za rukometašice). Na trećem mestu je Azra Topčić (ŽRK Krajina) sa 18 bodova (8 od trenera i kapitena i najviše od publike – 10). Četvrto mesto zauzela je Dejana Kulić (RK Hadžići (RK Hadžići) sa 16 bodova, a slede Sara Hadžiabulić (ŽRK Sloga GV/U) sa 15 bodova, Adna Halebić (RK Hadžići) sa 13, Karla Lovrić (HRK Grude) sa 10, Milana Railić (ŽRK Borac) sa 7…

Alma Hadžović najbolji je treneri u ženskom rukometu u BiH. Ona je slavila u 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. Aktuelni trener RK Hadžići, iza koje je sezona u kojoj je osvojila Kup BiH i 2. mesto u Premijer ligi BiH, osvojila je prvo mesto po broju glasova trenera i kapitena klubova Premijer lige BiH, te glasova publike sa ukupno 22 boda (15 treneri i kapiteni i 7 publika). Na drugom mestu je Zlata Zubac, aktuelni trener novog-starog šampiona BiH HRK Grude, sa 15 osvojenih bodova (svi bodovi od trenera i kapitena). Treće mesto osvojio je trener ŽRK Krivaja Adnan Bašić sa 7 bodova (4 treneri i kapiteni i 3 publika), a četvrti je Ivan Lovrić sa 6 bodova (5 treneri i kapiteni i 1 publika). Nikola Bijelić (ŽRK Borac) je osvojio 4 boda, Ivana Mlakić 3, a Slađana Topić 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here