Rukometašice Kragujevačkog Radničkog u zlatnoj sredini Super B lige!

0
242

Debitantsku polusezonu u saveznom rangu takmičenja, jedinstvenoj Super B ligi, rukometašice Radničkog 1964 su završile u zlatnoj sredini. Najmlađa ekipa lige je čini se opravdala očekivanja i skorom od 4 pobede, 2 remija i 5 poraza zauzela šesto mesto. Ocenu nakon 11 utakmica u jesenjoj polusezoni dao je šef struke Rodoljub Kurandić:

U jesenji deo sezone smo ušli malo bojažljivo, sa nekim opterećenjem igranja u ovom rangu takmičenja. Trebalo je malo vremena dok se ova mlada ekipa adaptira na uslove igranja Super B lige, da upozna protivnike i njihov stil igre. Odigrali smo dosta hrabro, agresivno, sa puno energije i trčanja. Naravno, bilo je utakmica koje zbog neiskustva nismo znali i umeli da privedemo kraju u odlučujućim trenucima,no sve je to danak mladosti i odrastanja tima. Generalno, zadovoljan sam postignutim, a posebno odnosom prema treningu i utakmicama, sportskoj kulturi i ponašanjem, kako na terenu tako i van njega.

Tim je letos formiran za takmičenje u prvoj ligi. Kako ste zadovoljni njihovim nastupima i igrama u Super B ligi?

Obzirom da je tim koncipiran za Prvu ligu, devojke su se odlično snašle u saveznom ligi, koja je dosta jača, napornija i fizički zahtevnija. Nemerljiva je pomoć dve najstarije i najiskusnije igračice -Jasmine Kolak i Nevene Aleksić, čiji je doprinos ne samo u igri, već i svojim ponašanjem, aktivnim učešćem na treninzima i pripremnim sastancima, što su mlade devojke oberučke prihvatile. Imali smo par blistavih izdanja, par ne tako dobrih, ali kad se sve sabere to je to – sredina tabele za sad.

Da li je uočen napredak kod mladih igračica?

Osnovu ekipe i čine mlade igračice. Njihov napredak je evidentan, kako na individualnom tako i na taktičko – tehničkom planu. Super B liga je ove sezone izuzetno jaka, igra veliki broj iskusnih i prekaljenih superligaških igračica, što je i dodatni motiv i iskušenje za našu mladost da igraju čvršće, jače, organizovanije i maštovitije. Radićemo i ubuduće na individualnom planu, kako bi kroz takmičenje što više napredovale i predstavljale tvrd orah za svakog protivnika.

Uporedo sa takmičenjem u Super B ligi, polovina ekipe igra i ligu mlađih kategorija Ž-16. U kojoj meri im znači superligaško iskustvo?

Izuzetno im znači to što igraju jako takmičenje i to su dokazale. Sa mlađim devojčicama, godišta 2005. su već odigrale prvi turnir lige mlađih kategorija Ž16 gde su izvojevale dve dominantne pobede i pokazale da će biti jedne od glavnih favorita u svom godištu.

Koja su očekivanja i planovi za prolećni deo sezone?

Naš primarni cilj je opstanak u ligi, koja broji 12 ekipa od kojih 4 ispadaju. Svaka utakmica je priča za sebe. Očekujem da ćemo i dalje pružati dobre partije kao i jesenas, ali se prvenstveno nadam da ćemo imati jednu konstantnost u igri, da ćemo smanjiti na najmanju moguću meru padove u igri i “žute minute”, kroz dobre treninge i rutinu koju će devojke steći i kroz planirane pripremne utakmice u zimskoj pauzi. Ono što mogu da obećam je naša hrabra, agresivna igra sa ubitačnim kontranapadima i da ćemo ostaviti srce na terenu u svakoj utakmici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here