Rukomet i rukomet na pesku na 5. Evropskim Univerzitetskim igrama 2020.!

0
245

Preduzeće za organizaciju 5. Evropskih Univerzitetskih igara, formirano od strane Vlade Republike Srbije, održalo je radni sastanak sa svim nacionalnim savezima za sportove koji bi trebalo da se nađu u programu takmičenja koje će se održati u Beogradu od 12. do 25. jula 2020. godine uz učešće mladih sportista iz preko 20 zemalja.

  • Cilj sastanka održanog u prostorijama Rukometnog saveza Srbije bio je da upoznamo predstavnike nacionalnih Saveza sa ciljem i planom organizacije takmičenja, kao i obavezama koje će Savezi morati da ispune kako bi njihovi sportovi bili uvršteni u program. To podrazumeva ljudske i organizacione resurse, ali i izbor objekata u kojima bi se takmičenja odvijala – kaže direktor preduzeća Predrag Jušković i dodaje:
  • Novina na Igrama će biti rukomet na pesku. U tu svrhu bi trebalo da se izgrade dva terena na Adi Ciganliji u dogovoru sa Vladom Republike Srbije i gradom Beogradom. Imaćemo promociju tog sporta, a od ostalih kolektivnih sportova planirani su fudbal, odbojka, košarka, vaterpolo i rukomet. Planirana su i četiri borilačka sporta, šah, badmington, veslanje – dodaje prvi čovek organizacije i zaključuje.
  • Prvi korak je da Savezi prihvate organizaciju, nakon čega slede pojedinačni sastanci, a onda u odnosu na potrebe kupovina i pomoć u opremi i rekvizitima, koji će posle takmičenja ostati na korišćenje Savezima.

Univerzitetsko selo biće u Studentskom Gradu u Novom Beogradu. Očekuje se preko 4000 sportista u 20 sportova iz isto toliko zemalja, kao i 1500 zvaničnih lica.

Planirani sportovi:

Futsal, Džudo, Fudbal, Ragbi 7, Šah, Rukomet, Badminton, Karate, Odbojka, Stoni tenis, Odbojka na pesku, Košarka, Tenis, Veslanje, Košarka 3 k 3, Tekvondo, Rukomet na pesku, Vaterpolo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here