Rudar slavio protiv Virovitice!

0
244

Konačan rezultat sve govori – Rudari su ispratili goste s ogromnih 26 razlike!

Već nakon prve trećine utakmice videlo se da je razlika u kvalitetu prevelika, samo je bilo pitanje kad će domaćin do kraja otpustiti kočnice.

Gosti jednostavno nisu mogli da zaustave veoma napadački raspoložene rukometaše Rudara, a virovitički golmani bili su na vetrometini jer je u odbrani „curelo“ na sve strane. Probijali su Javor i Vrpoljac, T. Štajnkler i A. Trčak su gostujuće odbrambene igrače „izuvali iz cipela“, a kad se sve zatvorilo u sredini – lopta je stizala na krilo gde je neumorno pogađao Runtas.

Početni sastav napravio je osetnu razliku već i pre kraja poluvremena pa su „senatori“ seli na klupu i više se nisu vraćali u igru. Trener domaćih u igru je ubacio rudarsku mladost koja je oduševila sve jer su raznovrsnošću i brzinom naprosto terali goste u očaj. Sama činjenica da su domaći rukometaši primili samo 4 gola u nastavku (od kojih jedan u poslednjoj sekundi utakmice) dovoljno govori sama za sebe! A celo drugo poluvreme na terenu su bili golobradi mladići (Ćosić, Suban, Glivetić, Lucević…) koji tek trebaju da odigraju najbolje minute u dresu Rudara jer su godine i godine ispred njih. Sudeći po tome kako su ozbiljno i angažovano odigrali odbranu te kako su vešto završavali napadačke deonice može se samo ponoviti opšte poznata – za budućnost rukometa u Rudama definitivno nema straha!

1.HRL SEVER

  1. kolo

RUDAR – VIRO-VIROVITICA 41:15 (21:11)

RUDE – Sportska dvorana Rude. Gledalaca 80. Sudije: Filip Golub (Čakovec) i Ivan Mališa (Varaždin). Delegat: Dubravko Konjuh (Rijeka).

RUDAR: Kuhar (7), Žitković (11), Skendrović 3, Runtas 6, Bartolić 1 (1), M. Štajnkler 1, Škiljan 3, Lucević, Suban 2, T. Štajnkler 2 (1), Vrpoljac 1, Javor 5, A. Trčak 4, Glivetić 2, Kušić 3, Ćosić 8 (1)

TRENER: Darijo Gaća

VIRO-VIROVITICA: Meter (4), Štimac (2), Godeč 1, Čevelak 2, Vašarević, Dujmović 1, Rešetar 1, Vilček, Đeri, Mijatović, Crljenić 4 (2), Arsić 1, Pavić, Predragović 1, Smutni 1, Benko 3

Trener: Damir Vašarević

SEDMERCI: Rudar 3 (3), Viro-Virovitica 2 (2)

ISKLJUČENJA: Rudar 8 minuta (Javor, Vrpoljac, Skendrović, Ćosić), Viro-Virovitica 8 minuta (Rešetar 2+2, Predragović, Arsić)

IGRAČ UTAKMICE: Adrian Ćosić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here