RSBIH – Premijer liga počinje 7. oktobra!

0
152

Konačno je donešena odluka o početku BH Telekom Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše i rukometašice počet će 7. oktobra. Broj ekipa je 14 i to znači da su ostale na snazi prve odluke da ispada pet ekipa.

I dalje se onda ne zna ni ko pije ni ko plaća u Rukometnoj vladi dejtonske države Bosne i Hercegovine. Sve je to na štetu klubova i igrača, ali ko pita klubove za bilo šta. Mada su članovi upravog odbora i predstavnici klubova. Klubovi imaju nikd duže pripreme i nikad kasniji start sezone.

Osim toga BH Telekom Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometašice počet će takođe 7. oktobra. U njoj će nastupati 10 klubova, koji će igrati u dvokružnom sistemu, nakon čega slijedi play-off i play-out sa po pet ekipa. Iz lige će ispadati dvije ekipe, a istu će popunjavati po dvije ekipe iz liga entitetskih saveza.

Potvrđeni su i komesari za rukometaše biti Zdenko Alpeza,  za rukometašice Alija Hasić, a komesar Kupa BiH i omladinskih takmičenja bit će Aleksandar Vrhovac.

Ali ajde neka rukometna lopta krene u ovom metežu. U zemlji čuda, nepoštovanja propizicija i statuta i drugih akata.

Šta li će biti sa Hercegovinom i Iskrom jer lige prve lige Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine su već počele i to bez pomenutih klubova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here