“Rovita” Podravka odnela bodove iz Bjelovara!

0
234

Nova prvenstvena pobeda upisana je u Bjelovaru 17:26, poluvreme 10:13. Trener je u početnom sastavu krenuo sa Zadravec i Holešovom na krilima i s dva pivota Džono i Debelić na sredini u odbrani dok su za napad bile zadužene Yezhykava i Milošević uz Chigirinovu koja se menjala s Džono. Nije se baš sjajno krenulo u utakmicu, ali je rezultat čuvala opet razbranjena Risović koja je dobila veliki aplauz bjelovarske publike nakon što je fantastično odbranila čak tri puta uzastopno odbijene lopte. Ne uspevaju to da naplate Saračevićeve igračice jer ih je pola na utakmicu došlo s virozom. Iz polukontre stiže prvi pogodak i to u 8. minutu uz brzo protrčavanje Holešove. U 11. minutu Podravka Vegeta je u vođstvu i unosi nervozu u redove protivnika, a rezultat je 3:5 dok je Jovana Risović i dalje raspoložena na golu. 15. minut Holešova ne uspeva jedan na jedan s raspoloženom Jug na golu Bjelovara i dalje je +2 za Podravku. Milošević prolazi sama u 18. minutu i Podravka je na +3 no već u sledećem napadu Bjelovara sedmerac za Bjelovar i isključenje Ikhneve. Trener Saračević uvodi Chigirinovu, igra je na prazan gol i Zadravec lepo pogađa s krila za 9:6 u 21. minutu, a ponavlja iz samostalne akcije i u sledećem napadu za +4. Ikhneva dobija drugo isključenje, a 4 minuta pre kraja poluvremena Bjelovar hvata priključak i dolazi na -1 gol zaostatka. Nakon time-outa trenera Zlatka Saračevića ponovno Zadravec s krila za +2, a već u sledećem napadu sedmerac za Bjelovar, ali Tucaković ga skida i na gol se vraća Risović, a Jug u sledećem napadu skida udarac Ikhneve po sredini. Poluvreme je nakon druge odbrane Tucaković na sedam metara i pogotka Debelić ipak na +3. (10:13) Teško je krenulo i početkom drugog poluvremena iako Podravka drži vođstvo. Zadravec u 38. minutu trči sama u kontru za novih +4 Podravke, a rezultat je 12:16. Dižu se igračice Podravke u 40. minutu i povećavaju prednost na +5 pogotkom Milošević sa sedam metara, a rezultat je 13:18. Kreću da ih stižu Bjelovarčanke no prekasno. U 44. minutu ponovno Milošević sa sedam metara vraća na +5, a Karlovčan povećava na +6 u 46. minutu. 10 minuta pre kraja trener uvodi i mlade igračice Popović, Franušić i Jandrašić koje do kraja drže ritam i na kraju upisuju Koprivničanke još jednu prvenstvenu pobedu uz rezultat 17:26.

Kako mesto za novinare nije bilo osigurano u blizini terena za vreme utakmice nije se moglo razlučiti šta se tačno događa u redovima Podravke, umor ili nešto drugo. Trener je razjasnio odmah nakon utakmice.

– Pred sam početak utakmice imao sam problema u ekipi jer je pola ekipe prijavilo da ima slabost, mučninu, a dosta ih je i povraćalo. Ja im stvarno čestitam, one koje su izdržale to su povukle. Svaka im čast na htijenju, na borbenosti i želji i što smo utakmicu na kraju pobijedili. Nadam se da će se oporaviti do četvrtka – rekao je trener Zlatko Saračević nakon utakmice.

Bjelovar 17 (10)

Podravka Vegeta 26 (13)

Bjelovar: Dvorana evropskih prvaka. Gledaoca 500. Sudije: Tin Derušek (ZG) i Matej Pavlović (VŽ). Kontrolor HRS-a Saša Brabec (Virovitica)

Sastav ŽRK Bjelovar: Jug (8+1), Pokopac (1); Nikšić 2, Smiljčić 2, Borković 1 , Andreja Horvat, Magdalena Horvat, Tvorić 2 , Gavrić , Hruby, Čagalj 2, Gašparović 2 , Ivanda 1, Gillinger , Mioč , Mamić 5

Trener: Hrvoje Cikoja

Sastav RK Podravka Vegeta: Tucaković(2), Risović (12+1), Ećimović; Zadravec 5, Turk , Holešova 1, Karlovčan 1, Popović 1, Jandrašić 1, Milošević 4(2) , Džono, Franušić, Chigirinova 2(1), Ikhneva 2, Debelić 5, Yezhykava 4(1)

Trener: Zlatko Saračević

Sedmerci: Bjelovar 5(3) /Podravka Vegeta 7(4)

Isključenja: Bjelovar 12 min.(Čagalj 2+2, Borković, Tvorić, Gavrić, Gašparović)/Podravka Vegeta 10 min. (Ikhneva 2+2, Yezhykava, Zadravec, Franušić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here