Rok Marić potpisao za Celje!

0
227

Rok Marić će pojačati konkurenciju na poziciji pivota u ekipi Celja koju vodi srpski stručnja Alem Toskić.

Ovaj 27-godišnjak ima dosta iskustva iz 1. slovenačke lige, pošto je u dresu Kopra proveo 7 sezona, a slovenačkim ljubiteljima rukometa prvi put se predstavio u sezoni 2014/15.

On je do sada odigrao 179 utakmica i postigao 246 golova. Sa ekipom Celja potpisao je ugovor do kraja tekuće sezone. U Celje dolazi iz izraelskog kluba Bnei Herclija.

Rok Marić:

  • Posle poznate situacije u Izraelu, vratio sam se u Sloveniju pre mesec dana. Spletom okolnosti sam tražio novi klub za nastavak karijere. Srećan sam što ću moći da predstavljam boje Celja, to je najuspešniji slovenački klub i velika mi je čast što sam deo ovog tima. Verujem da ćemo sa ekipom ispuniti sve zacrtane ciljeve. Nadam se i verujem da ću u Celju mnogo naučiti, ne manje važno, to je i veliki korak u mojoj karijeri. Siguran sam da ću dobro sarađivati sa trenerom Toskićem i naučiti mnogo od njega, jer je bio odličan pivot. Očekujem da se brzo uklopim u novo okruženje i prilagodim sistemu igre. Nadam se da ću ispuniti sva klupska i svoja očekivanja.

Pojačanju na poziciji pivota obradovao se i Alem Toskić, trener ekipe

  • Odlaskom Muhovića ostali smo bez jednog važnog igrača u rotaciji. Ritam od srede do subote je veoma naporan za naš mladi tim, pa smo potražili osveženje na poziciji kružnog napadača. Odlučili smo se za Roka Marića, koji je prošle sezone igrao u Kopru i odlično poznaje nacionalno prvenstvo, što nam je prioritet. Nadam se i verujem da će se što pre uklopiti u naš tim, ali će ipak biti potrebno vreme da se prilagodi. Uvereni smo da će nam Rok pomoći da ostvarimo naše ciljeve.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here