RK Đurđenovac ponovo na rukometnoj mapi!

0
370

RK Đurđenovac ponovo je aktivan!

U Đurđenovcu održana je reosnivačka skupština kluba. Naime, na inicijativu načelnika Opštine Hrvoja Topalovića i predsednika Rukometnog saveza Osječko – baranjske županije, člana Izvršnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsednika RK NEXE Josipa Ergovića, ponovo je pokrenut rad RK Đurđenovac, kom je status od 2015. godine u stanju mirovanja. Nakon pozdravnih reči načelnika Opštine Hrvoja Topalovića koji je ukratko izneo postojeću problematiku i osnovne razloge zbog kojih klub poslednjih godina nije bio aktivan, o pokretačkoj inicijativi nešto je više rekao Josip Ergović.

U prvom redu je istaknuo kako mu je vrlo drago te da je vrlo ponosan što će rukometni klub Đurđenovac ponovno oživeti, a za šta ima i lične zasluge.

  • Ova je zajednička inicijativa vrlo brzo uradila plodom i siguran sam da će Đurđenovac ponovno postati rukometno središte, a u budućnosti iznjedriti i kvalitetne rukometaše – možda i hrvatske reprezentativce – zaključio je Josip Ergović, obećavši finansijku, ali i svaku drugu pomoć đurđenovačkom klubu.

Na izbornoj sednici Skupštine jednoglasno je usvojen novi Statut kluba usklađen s novim Zakonom o sportu te je izabrana nova Uprava. Za novog starog predsednika izabran je Oliver Abičić, potpredsednik je Danijel Fak, a u novi Izvršni odbor još izabrani Damir Matoš, Milan Nekić i Jozo Pritišanac. Za predsednika Nadzornog odbora izabran je Ivan Cinkuš, a članovi su Augustin Stojanović i Slaven Begović.

Dužnost direktora kluba poverena je Miodragu Kragojeviću, koji će ujedno biti i trener selekcija U9 i U11.

Upravo ove će dve selekcije prve započeti s radom i biće prijavljene u takmičenje za nadolazeću sezonu.

Novoizabranom predsedniku i članovima Uprave čestitali su zamenik župana Josip Miletić i predsednik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, izrazivši veliko zadovoljstvo ponovnim pokretanjem rukometnog kluba Đurđenovac obećavši punu podršku.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here