Retrospektiva 19. kola Prve rukometne lige “Istok” – Žene

0
478

Radan – Vranje

U sportskoj hali u Bojniku, rukometašice Radana rutinski su slavile protiv ekipe Vranja rezultatom 31:14 (15:7). Od samog početka video se kvalitet kod ekipe Radana te su zasluženo i slavili. Tokom celog prvog poluvremena rezultat u svojim rukama imale su domaće igračice da bi se na desetominutni predah otišlo sa +8. Pojačale su tempo u drugom poluvremenu što je rezultiralo ovako veliku razliku na kraju. Najefikasnija bila je kapitenka Radana Natalija N. Stanković sa 9 pogodaka a za igračicu utakmice proglašena je Natalija Z. Stanković koja je ubeležila 2 manje.

Snimak cele utakmice: Radan – Vranje

Radnički – Vlasotince

Rukometašice Radničkog iz Svilajnca rutinski su slavile protiv ekipe sa juga Srbije. Vlasotince je doputovalo sa 8 igrača u grad na Resavi gde je poraženo 44:19 (22:8). Od samog početka izabranice Danijela Horvatovića su krenule rutinski i do kraja prvog dela primile su samo 8 golova. U drugom delu Horvatović je kombinovao i omogućio svim igračicama nastup na utakmici. Najefikasnija bila je Sandra Petković koja je postigla 12 golova (Vlasotince) a za igračicu utakmice proglašena je Isidora Lukić (Radnički).

Rtanj – Đerdap

Rukometašice Đerdapa nisu imale puno posla kao što se očekivalo protiv vrlo nezgodne ekipe Rtnja. Slavile su igračice iz Kladova ubedljivim rezultatom 17:29 (7:14) gde su zakoračile jednom nogom u Super B ligu. Tokom celog meča videla se razlika u kvalitetu a Đerdap je pametno koristio svoje izgrađene akcije… Najefikasnija na utakmici bila je Marija Perović sa 11 pogodaka a za igračicu utakmice proglašena je Marija Bogojević koja je „skidala“ sve što se skinuti može.

 Hajduk Veljko – Naisa 2

Mladi pogon Naise uputio se ka Negotinu gde nije pružio zadovoljavajuću igru kao što je očekivao trener Darko Cvetković. Na početku, serija pogodaka 6:0. Hajduk Veljko nastavlja i na poluvreme odlazi sa 14:3. Drugi deo, razlika raste i na kraju u Negotinu ubedljiv poraz Nišlijka 25:10. Najefikasnije na utakmici bile su Neda Rajković i Jana Stanković koja je proglašena za igračicu utakmice. Postigle su po 6 pogodaka.

Snimak cele utakmice: Hajduk Veljko – Naisa 2

Jagodina 2 – Bor RTB 2

Mlade rukometašice Jagodine su u svom hranu rukometa “JASSA” savladale sebi sličnu ekipu Bora rezultatom 20:13 (9:9). Mlade Boranke nisu mogle da dođu nijednom do vođstva samo su par puta poravnale rezultat. Trener domaćih, Marko Marković dao je minutažu igračicama koje slabije igraju već posle 40ak minuta utakmice. Najefikasnija na utakmici bila je Anđela Ristić (Jagodina) sa 6 golova a za igračicu utakmice proglašena je najstarija u ekipi, golmanka Marina Stojadinović.

Dubočica – Žitorađa

Dubočica i dalje ima puno problema… Ugostili su ekipu Žitorađe koja i dalje “juri“ Super B ligu i ubedljivo su Leskovčanke poražene rezultatom 14:40 (5:18). Od samog početka krenule su gošće da naizmenično rešetaju gol Dubočice. Milica Mitrović postigla je 12 pogodaka i proglašena za igračicu utakmice a njena saigračica Sonja Pejčić upisala se 11 puta u listu strelaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here