Retrospektiva 15. kola Prve lige “Istok” – Žene

0
279

Naisa 2 – Vranje

Rukometašice Naise su na svom terenu slavile protiv ekipe Vranja koja ih je porazila istom razlikom u prvom delu. Ovoga puta rezultat 24:22 (11:12) je bio na strani rukometašica iz Niša. Utakmicu je otvorila Emilija Aranđelović (Naisa 2) a već u 12. minutu domaće rukometašice odlaze na +2. Brzo su se vratile Vranjanke u igru i na poluvreme odlaze sa minimalnom prednošću. Drugi deo ponovo obeležava igra Naise i na kraju zasluženo slave istom razlikom kojom su poražene u Vranju. Vranje je nakon ovog kola ispustilo 3. poziciju a sada zaostaje za Žitorađom 2 boda dok se Naisa nalazi na 7. mestu. Najefikasnija na utakmici bila je Magdalena Petković (kapiten Naise) sa 7 pogodaka a za igračicu utakmice proglašena je golmanka domaćeg tima Andrijana Vavan koja je svojim odbranama „pogurala“ Naisu ka pobedi.

Snimak cele utakmice: Naisa 2 – Vranje

Hajduk Veljko – Bor RTB 2

Rukometašice Hajduk Veljka su u Negotinu rutinski slavile protiv druge ekipe Bor RTB-a rezultatom 33:20 (17:10). Već na samom početku domaće rukometašice su napravile seriju od 7:0. Boranke su pokušavale da sustignu ovu veliku prednost ali uspele su da dođu na -7 i zatvore prvo poluvreme. U drugom delu domaćin je održavao odstojanje i pred kraj dodao gas te došao na +13 gde je i završio ovaj vrlo zanimljiv meč u Negotinskoj hali sportova. Najefikasnija na utakmici bila je Neda Rajković (kapiten domaće ekipe) koja je pogađala 11 puta a za igračicu utakmice proglašena je Biljana Bećirić takođe iz ekipe Hajduk Veljka. Kod gostujućih rukometašica najefikasnija bila je Sara Radović sa 8 golova.

Snimak cele utakmice: Hajduk Veljko – Bor RTB 2

Rtanj – Dubočica

U Boljevcu, u nedelju od 19:00 časova odigrana je utakmica između domaće ekipe Rtnja i leskovačke Dubočice koja će po svemu sudeći napustiti PRL „Istok“. Rezultat 40:23 (19:13) malo ko je verovao da će da se desi. Mlada ekipa Dubočice donekle se držala u prvom poluvremenu i na odmor otišla sa „malim“ zaostatkom. U drugom delu gostujuća ekipa se „raspala“ kako u odbrani tako i u napadu što je iskoristila domaća ekipa i ekspresno prebacila u viši stepen gde je napravila ogromnu razliku. Najefikasnija na utakmici a pritom i igračica iste bila je Jelelena Jeremić koja je pogađala 12 puta. Kod gostiju najefikasnija je bila Martina Milošević sa 7 pogodaka.

Snimak cele utakmice: Rtanj – Dubočica

Radnički – Jagodina 2

Rukometašice Jagodine su ponovo slavile protiv Radničkog iz Svilajnca. 28:32 (14:15) je rezultat „Pomoravskog derbija“ gde su se sastale dve vrlo mlade ekipe koje tek rastu. Utakmica u kojoj Jagodinke nisu dozvolile domaćoj ekipi da povede nijednom obeležena je u znaku Anđele Lazović koja je rešetala mrežu Jagodinki čak 13 puta. Kod Jagodinki čak 10 igračica se upisalo u listu strelaca. Trener Marko Marković na ovoj utakmici mogao je da računa na 15 igračica koje su ponovo opravdale poverenje svog stratega. Mina Milosavljević je bila najefikasnija kod gostiju a za igračicu utakmice proglašena je Nikolina Milić koja je pogađala 4 puta mrežu domaćina.

Snimak cele utakmice: Radnički – Jagodina 2

Radan – Žitorađa

Rukometašice Radana vratile su izgubljene bodove iz Žitorađe tako što su na ovoj utakmici slavile rezultatom 25:22 (13:7). Od samog početka videla se velika želja za pobedom što govori rezultat iz 12. minuta kada je Radan vodio 6:0. Brzo su se gošće razbudile i vratile u utakmicu gde su na poluvreme otišle nešto manjim zaostatkom. U drugom delu igre Radan je ponovo „naštimovao“ svoj ritam i krenuli dosta ofanzivnije. Samo 2 pogođena sedmerca nisu omela domaće rukometašice da dođu do nove pobede i kotiraju se na visoko 2. mesto. Najefikasnija na utakmici bila je rukometašica Žitorađe S. Simonović koja je pogađala mrežu domaćina 7 puta a za igračicu utakmice proglašena je rukometašica Radana A. Stanković koja je postigla 3 gola.

Snimak cele utakmice: Radan – Žitorađa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here