Reprezentativac Srbije želeo da napusti Minhen jer nije bio u protokolu?

0
988

Neverovatne stvari dešavale su se tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a tiču se reprezentacije Srbije. O nepromišljenim potezima RSS i prljavštinama pred odlazak na Evropsko prvenstvo Kurir je već pisao, a novi skandal donosi portal Maksbetsport, koji je imao izveštača u Nemačkoj.

Naime, jedan od rukometaša srpske reprezentacije želeo je da napusti reprezentaciju dan pred prvu utakmicu Srbije na Evropskom prvenstvu protiv Islanda. Kako piše Maksbetsport, Petar Đorđić (33) jedan od najiskusnijih reprezentativaca bio je nezadovoljan što ga selektor Toni Đerona nije uvrstio u protokol.

Posle te odluke španskog stručnjaka, Petar Đorđić je odlučio da napusti reprezentaciju i Evropsko prvenstvo. Skandal je sprečio Toni Đerona, promenio je odluku i umesto Đorđića iz protokola izostavio krilo Vukašina Vorkapića. Uspeo je selektor Đerona da sačuva koliko toliko mir u reprezentaciji, međutim izgubio je autoritet.

Na kraju, Srbija je ispustila pobedu nad Islandom, a tragičar tog meča bio je upravo Petar Đorđić, jer su posle njegove greške Islanđani pet sekundi pre kraja meča dobili priliku za kontru i tako se spasili od poraza. Do kraja EP, Srbija je ubedljivo izgubila od Mađarske, a onda i od Crne Gore i kao 19. selekcija od 24 reprezentacije vratila se u otadžbinu.

Toni Đerona je posle svega sporazumno odlučio da raskine saradnju sa RSS, pre isteka u junu. Naravno, RSS će morati da mu isplati sva primanja zagarantovana ugovorom.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here