Reprezentacija Srbije kreće sa 2 boda u drugoj rundi!

0
182

Reprezentacija Srbije ostvarila je vrednu pobedu na kraju preliminarne faze takmičenja na EURO 2018 u Nantu. Srpkinje su bile bolje od Danske 30:25 (17:13) u sjajnom meču, posle koga slede dueli sa Rusijom (subota,  18 časova), Crnom Gorom (ponedeljak, 21) i Francuskom (sreda, 21):

Sjajna utakmica, jako dobar osećaj, čestitam devojkama, Srbiji, na pobedi. Velika pobeda. Pokazale smo kako mi to možemo. Ono što sam rekla pre Prvenstva, nas niko ne može da pobedi, samo mi sebe. Uvek smo se dobro nosili sa skandinavskim ekipama – rekla je Jelena Lavko

Katarina Krpež Šlezak:

Nismo odigrale puno utakmica na ovakvom nivou. Pokazale smo da smo prava ekipa, pravi borci, da mi to možemo. Izgubile smo od Švedske, ali smo znale u čemu smo grešile. Ispravile smo sve. Sada malo odmora i priprema za Rusiju. Možemo da se nosimo sa Ruskinjama. One su dobre, ali i mi smo kvalitetne. Želimo da ponovimo ovu igru od danas.

Selektor Ljubomir Obradović bio je zadovoljan:

Ne znam da li je ovo najbolja utakmica u vreme mog mandata, jer sam bio jako zadovoljan i mečevima sa Holandijom i Korejom na Svetskom prvenstvu prošle godine. Prekratko smo zajedno da bismo napravili velike stvari. Pokušavamo, ali znate i sami kakav je kalendar obaveza u klubovima. Svako okupljanje dodamo neku stvar, usavršavamo odbranu koja je jako nezgodna za protivnike. Čekaju nas tri velika rivala, olimpijski šampion, svetski šampion i Crna Gora. Ostaje žal za utakmicom sa Švedskom. Mogli smo da dobijemo tu dva boda, kao i protiv Danske. Takav je bio plan, da prenesemo četiri boda i jurimo polufinale. Realizacija je nedostajala protiv Švedske. Malo smo golova primili, jedan manje dali. Protiv Danske smo morali da pobedimo, kontrolisali smo rezultat i slavili. Nismo trenirali između dva meča. Moramo racionalno da koristimo snage koje imamo. Više radimo na analizi, čuvamo svežinu igračica i protiv Danske se pokazalo da je to bio dobar metod.

Andrea Lekić ponela je epitet igračice utakmice:

Stvarno sam prezadovoljna. Čestitam mojoj ekipi na igri svih 60 minuta. Zaustavili smo danske bekove koji su bili zaštitni znak njihove igre. Uspeli smo da držimo konstantu tokom cele utakmice, bez padanja, što do sada nije bio slučaj. Čekaju nas teški rivali. Odbrana mora da bude ključ, mora da nas nosi. Neka se nastavi ovako. Ne sećam se da smo održali ovu konstantu od prvog do 60. minuta. Ne sećam se da smo bile ovoliko dominantne. Bilo bi lepo da ostanemo na ovakvom nivou i obradujemo naciju sličnim partijama.

Golman Katarina Tomašević dala je sigurnost našem timu:

Cela ekipa je funkcionisala dobro. Znali smo koliko je važna utakmica za ta dva boda. Igrale smo složno i to je dalo rezultata. Kada odbrana funkcioniše nemamo problema da dajemo golove. Igrale smo opušteno u napadu i to je dalo rezultata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име