Ratko Nikolić pojačao niški Železničar!

0
297

Nekadašnji srpski reprezentativac i doskorašnji igrač RK Bosne iz Sarajeva odlučio je da se odazove pozivu Veselina Vujovića i zaigra za niški Železničar!

Nišlije već duži vremenski period imaju velikih problema sa kružnim napadačima pa su spas našli u iskusnom veteranu Ratku Nikoliću.

Do 1996. godine igrao je u RK Šamot da bi dobio poziv iz Crvene Zvezde gde je igrao sve do 1999. godine. Tadašnji Sintelon je video u njemu ozbiljan potencijal i zove ga u Bačku Palanku gde je igrao do 2003. godine. Sledeći klub bio je Veszprém sa kojim je osvojio duplu krunu (ligu i kup). Dobio je poziv iz Španije godinu kasnije iz kluba  BM Altea iz Alikantea a odličnim partijama nametnuo se tadašnjem španskom velikanu SDC San Antoniu u kome je igrao od 2005-2010. Odlučio je da ode na sever i da zaigra za danski KIF Kolding na jednu sezonu da bi 2011. zaigrao za skopski Vardar. Nije se dugo zadržao u Vardaru kao ni u Koldingu pa je otišao da se oproba u Beloruskom Dinamu iz Minska gde je takođe ostao samo jednu sezonu. 2013. godine vraća se regionalnom rukometu i do 2016. godine brani boje Banjalučkog Borca. 2017. godine prelazi u Izviđač iz Ljubuškog da bi u drugoj polusezoni zaigrao za Bosnu iz Sarajeva. Na reprezentativnom nivou bio je veoma uspešan. 1999. godine u Egiptu je osvojio bronzanu medalju na SP, a na OI 2000. godine u Sidneju je sa reprezentacijom završio na 4. mestu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here