Rastali se Tor Akurejri i Stevče Alušovski!

0
150

Makedonski trener Stevče Alušovski, koji je drugu sezonu trener islandskog tima Tor Akurejri, iznenada je odlučio da napusti klub, nakon što je dogovoren raskid saradnje. Za mnoge je ova odluka iznenađenje s obzirom na reči hvale koje su Islanđani neprestano upućivali Makedoncu.

Alušovski i islandski drugoligaš potpisali su novi ugovor na tri sezone pre početka sezone, a prošle godine nije uspeo da dođe u situaciju da se izbori za povratak u najjaču ligu. I pored obećanja, uprava kluba nije dovela nova kvalitetna pojačanja, pa su pale i najavljene visoke ambicije za plasman u elitno takmičenje. To je bio razlog zašto su obe strane odlučile da prekinu saradnju.

Ove sezone došla su samo dva kvalitetna pojačanja, makedonski pivot Kostadin Petrov i Hrvat Josip Vekić. Ali nedovoljno da se parira drugim timovima. Mlad i neiskusan Torov tim imao je samo dve pobede ove sezone. Makedonski trener je imao ambiciju i plan da ove sezone vrati tim u elitu, ali klub nije uspeo da se konsoliduje, pa se više oslanjao na domaće rukometaše iz sopstvene akademije, kojima je rukomet samo „dodatna delatnost” a ne izvor sredstava za život.

Rukovodstvo islandskog kluba zadovoljno je dosadašnjom saradnjom, a lokalni mediji navode da je Alušovski učinio mnogo za napredak mladih rukometaša u klubu. Prošle godine je u tim uključio dosta mladih rukometaša, što je dovelo do njihovog napretka.

Tor Akurejri je ove sezone odigrao sedam mečeva u Drugoj ligi Islanda, ima dve pobede, jedan remi i četiri poraza. Koja će biti sledeća destinacija Alušovskog ostaje da se vidi.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here