Rastali se Kalidž i Petar Nenadić!

0
788

Petar Nenadić je nakon vrlo kratkog boravka u Saudijskoj Arabiji napustio Kalidž i sada je slobodan igrač.

Tog 25. septembra odjeknula je vest širom sveta da će Petar Nenadić zaigrati za Kalidž iz Saudijske Arabije i to do 2025. godine. Vrednost njegovog ugovora bila je 600.000 dolara (godišnje).

Nakon završetka azijskog prvenstva, tog 29. novembra se oglasio Petar Nenadić na svom instagram profilu i objavio je da napušta ovaj klub.

  • Kakvo iskustvo, ljudi… Kakva zemlja, kakav klub… kakvo putovanje… Zahvalan sam na svemu, pre svega zbog mogućnosti da igram, pobeđujem i osvojim šampionat Azije. Hvala Kalidž, i svi sjajni navijači koje ima ovaj klub.

Petar Nenadić je u svojoj karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Algesiras, Barselonu, PIK Seged, Holstebro, Vislu Plock, Fukse Berlin, Vesprem i PSŽ.

Za reprezentaciju Srbije je od 2007. godine zabeležio 78 nastupa i postigao 213 golova. Na Evropskom prvenstvu 2012. godine osvojio je srebro a na Mediteranskim igrama je osvojio zlato u Peskari 2009. godine.

2019. godine je proglašen za najboljeg igrača sveta. Tri puta je bio najbolji igrač Srbije, zatim MVP SEHA lige a zatim i najbolji srednji bek SEHA lige (2021. godine). Takođe je bio najbolji levi bek EHF Lige šampiona 2022. godine.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here