Radnički 1964 obeležio najuspešniju godinu!

0
196

RK Radnički 1964 je i ove godine upriličio Novogodišnji koktel u restoranu “Jezero” i iskoristio priliku da obeleži završetak kalendarske godine i najuspešnije sezone u klupskoj istoriji. Uz prisustvo čelnika gradske uprave, sponzora, medija, prijatelja kluba, aktuelnih igrača i igračica kao i bivših rukometaša i rukometašica, u svečanoj atmosferi gostima se obratio direktor kluba Stavro Rašković:

Poštovani prijatelji, na početku bih iskoristio priliku da Vam se zahvalim što ste i ove godine došli u ovolikom broju da zajedno sumiramo godinu koja je na izmaku i da se podružimo. Postojimo tek dve i po godine, ali smo postigli značajne rezultate kako na sportskom, tako i na poslovnom planu. Svake godine rastemo i sve smo bolji i bolji i želja nam je da se i iduće godine nađemo na ovom istom mestu i da izađemo pred Vas sa još boljim rezultatima. Naš muški tim je trenutno vodeći na tabeli Super B lige, grupa „Istok-zapad“, jedina smo neporažena ekipa i imamo realne šanse da prvenstvo završimo na vodećoj poziciji i plasiramo se u najviši rang. Naša ženska ekipa, iako najmlađa u jedinstvenoj Super B ligi zauzima zlatnu sredinu, šesto mesto i cilj je da tu i završe prvenstvo i steknu neophodno iskustvo za ono što ih čeka dalje. U obe konkurencije, imamo i druge timove koji igraju regionalne lige bez rezultatskog opterećenja i služe za pripremu mladih igrača za ulazak u prvi tim. Posebno smo ponosni na našu školu rukometa, koja je sve brojnija i postiže odlične rezultate u mlađim kategorijama.

Rašković se osvrnuo i na činjenicu da klub od 1. januara ove godine posluje kao Sportsko – privredno društvo:

Već godinu dana poslujemo kao javno preduzeće, što nam garantuje ne samo finansijsku, već i stabilnost na ukupnom planu. Zahvalni smo gradskim čelnicima što su u nama prepoznali klub koji će opravdati i već opravdava njihovo poverenje.

Uz zahvalnost sponzorima, donatorima i prijateljima kluba bez kojih ukupni rezultati ne bi bili ovakvi, posebnu zahvalnost je izrazio svima u klubu:

Imamo 4 takmičarske ekipe, to je kao 4 kluba u jednom i zahvalio bih se svima u klubu koji dišu kao jedan, bez kojih ne bi funkcionisali ovako dobro. Dugujem zahvalnost svim trenerima a posebno bih se zahvalio igračicama i igračima na kulturnom i civilizovanom ponašanju, kako na terenu, tako i van njega i dostojnom reprezentovanju Radničkog i grada Kragujevca – zaključio je obraćanje direktor Stavro Rašković.

Novina od ove godine je da su dodeljena svojevrsna priznanja i nagrade. Za najbolju igračicu 2018-te godine je proglašena Jasmina Kolak, dok je isto priznanje iz muške ekipe poneo Stefan Stanojev.

Moram da priznam da mi prija ova nagrada i da mi je velika čast, ali i obaveza da kao predvodnik ove mlade ekipe dam sve od sebe da u budućnosti budemo sve bolje. Zahvalila bih se svima u klubu, trenerima a posebno saigračicama koje me svojom mladošću i energijom guraju i izvlače najbolje od mene – izrazila je zahvalnost Jasmina Kolak, a nadovezao se i Stefan Stanojev:

Zahvalan sam na priznanju i ukazanoj časti, pogotovo što sam prvi koji ga je dobio. Kao i Jasmina, najveću zahvalnost dugujem saigračima, bez vas ne bih ni ja bio ovakav. Sa ovog mesta mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da Superligu vratimo u Kragujevac, a Vas pozivam da nas, kao i devojke, bodrite cele godine sa tribina kako bi zajedno došli do zacrtanog cilja.

Posebno, novoustanovljeno priznanje, simbolično nazvano „OSMI IGRAČ“  za izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji kluba je dobio pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport – gospodin Nikola Urošević.

Kada smo pre više od godinu dana razgovarali o transformaciji kluba u privredno društvo, moram da istaknem da su čelnici kluba bili pomalo skeptični. Sada svi znamo da smo uradili pravu stvar. Klub sjajno posluje i postiže zadivljujuće rezultate, a pored toga radi i na omasovljavanju rukometa u školskom uzrastu. Čestitam Vam na svemu, ponosni smo na ono što postižete i nastavite i dalje u istom stilu – zaključio je Urošević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име