Prva liga “Zapad” (M) – Mačva brojala do 50 protiv Karađorđa!

0
228

Prvenstvena utakmica Prve lige “Zapad” u Bogatiću između domaćina Mačve  i Karađorđa iz Topole završena je neverovatnim rezultatom 50:19 (poluvreme 23:9). Domaća ekipa je znatno uspešnija u ovogodišnjem prvenstvu i zauzima drugu poziciju, dok su gosti na samom začelju tabele.

Ubedljiva pobeda visokih rezultatom nije, međutim, postignuta samo zahvaljujući nadmoći domaćina. Gosti su, naime, suočeni sa povredama igrača, na megdan u Bogatić stigli sa svega 6 igrača koji su odigrali celu utakmicu.

Oslabljen tim iz Topole nije imao šanse protiv razigranih domaćina, ali su tokom utakmice osvojili simpatije navijača za srčanu, fer i poštenu borbu na terenu.

Iako su domaći rukometaši “isprašili” i “izbušili” mrežu gostiju iz Topole, rukovodstvo Mačve je posle utakmice protivnicima uputilo snažnu poruku:

  • Hvala na lekciji kako se ne odustaje i u trenucima kada su šanse male. Mnogo smo naučili od vas!

Tako su protivnicima odali priznanje što su iako oslabljeni ipak odigrali utakmicu, nisu kalkulisali, niti odustajali, a dobro su znali kome “izlaze na crtu”.

U timu Mačve ima dosta mladih igrača, a sa tribina su utakmicu posmatrali i klinci koji pohađaju školu rukometa, koji su na ovom primeru dosta naučili o sportskom viteštvu, fer pleju i kako se sa protivnicima grade istinski sportski i prijateljski odnosi.

ORK MAČVA – RK KARAĐORĐE 50:19 (23:9)

Cvejić 11, Hadžić 6, Višnjičan 9, Pavlović 1, Vuković 12, Gačević 4, Pajić 1, Jovanović 2, Rokić 3, Nenadović 1.

Vasiljević 1, Popović 6, Pantić 2, Antić 6, Đurđević 4.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here