Prva liga “Vojvodina” (M) – Potisje Pleteks izborilo Super B ligu, ŽSK 1955 i Vojvoda Stepa ispali!

0
395

U Vojvodini kao i uvek zanimljivo. Dok čekamo da se završi sport između Sombora i Zrenjanina u DRL pišemo o PRL koja je ove sezone bila vrlo zanimljiva.

Jedinstvo je u Novom Bečeju dočekalo Apatin te je posle mesec dana upisalo pobedu posle poraza i dva nerešena ishoda. Rezultat je bio 28:25 (13:10). Najefikasniji kod domaćina bio je Krivokapić sa 9 golova dok su gosti imali raspoloženog Marka Živkovića koji je postigao gol više.

Takođe utakmica koja nije odlučivala ni o čemu odigrana je u Novom Sadu gde je Slavija porazila Banatski Karlovac sa 46:38 (19:18). Jokić je postigao 11 golova kod domaćina dok je goste vukao Golubović sa 8 golova.

Hercegovini je gorelo pod nogama i morala je da upiše dva boda kako bi ostala i naredne sezone u ovom rangu takmičenja. U Sečnju je četa Pavla Vukoja slavila pobedu protiv Mladosti TSK sa 34:27 (15:15). Heroj Sečanjaca bio je Andrijašević sa 11 golova dok su gosti imali raspoloženog Kostića sa 6 golova.

Potisje Pleteks koje je odavno izborilo učešće u Super B ligi je poslednje kolo odigrano nešto rasterećenije protiv ŽSK-a i slavilo minimalnu pobedu 23:22 (11:16). Tako su se igrači Predraga Topića vratili u rang niže jer su završili na 11. mestu. Kod domaćina je Benak postigao 11 golova a goste su sa po 4 gola vodili Zekonja i Marić.

Crvena zvezda i Jabuka su takođe odigrali utakmicu bez rezultatskog značaja. U Mokrinu je domaćin slavio pobedu 37:32 (22:19). Kod domaćina je Bukvić bio precizan 12 puta a goste je vodio Petrovski sa 7 golova.

Vojvoda Stepa se probudio u poslednja tri kola ali je bilo kasno. Vojvoda Stepa će morati u rang niže a tome je dodatno doprineo Metalac iz Futoga koji je slavio pobedu 21:26 (12:16). U ekipi Vojvoda Stepe najjača karika bio je Pavlov sa 5 golova dok je goste vukao Stojanović sa 11. golova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here